Türk güvenlik güçlerinden uluslararası sularda bir ilk

Türk güvenlik güçleri, Libya Tobruk Limanı'nın kuzeydoğusundaki sularda uyuşturucu madde taşıdığı belirlenen Bolivya bandıralı gemiye yönelik hava destekli operasyon düzenledi. İlk etapta 13 ton toz esrar ele geçirildiği açıklandı. Operasyon Türkiye tarafından uluslararası sularda düzenlenen ilk operasyon niteliğini taşıyor.

Abone ol

Türkiye ilk defa uluslararası sularda bir uyuşturucu operasyonu düzenledi. Bolivya bandıralı bir gemiye Libya Tobruk Limanı'nın kuzeydoğusunda operasyon yapıldı. 13 ton esrar ele geçti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı, uluslararası sularda Bolivya bandıralı bir gemide uyuşturucu kaçakçılığı yapılacağı bilgisini almasının ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ile temasa geçti. Sahil Güvenlik Komutanlığı, bir uçak ve gemi ile 3 Ocak'ta söz konusu geminin yerini tespit ederek takibine başladı.

İçişleri Bakanlığı'nın onayı ve Bolivya Hükümeti'nin işbirliğiyle Türk güvenlik güçlerinin gemiye operasyon düzenlemesine izin verildi. Gerekli iznin alınmasının ardından harekete geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, gemiye yönelik operasyon başlattı.

Operasyonda, ilk etapta 13 ton toz esrar ele geçirildiği, gemideki incelemelerin ise devam ettiği bildirildi. Yetkililer, Bolivya bandıralı geminin, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Türkiye karasularındaki en yakın noktaya intikal ettirileceğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Bakanlıktan HGS için ‘vida’ uyarısı Gündem THY 84 seferini iptal etti Gündem Bu illerde okullar tatil Gündem İstanbul'da 'domuz gribi' alarmı Gündem