Putin'in planını açıkladı!

ABD, IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyon cephesini genişletmeye çalışırken Moskova'dan yeni bir hamle geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in IŞİD ile mücadele planını anlattı. Moskova'nın planı, teröre karşı bölgesel işbirliği.

Abone ol

WashingtonIŞİD'le mücadele gerekçesiyle oluşturduğu koalisyonu genişletmeye çalışken, ABD'ye alternatif koalisyon önerisi Rusya'dan geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Katar'da düzenlenen Rusya, ABD ve Körfez ülkeleri Dışişleri bakanları görüşmesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in IŞİD ile mücadele planını anlattı.

Lavrov, Putin'in teröre karşı bölgesel işbirliği planını hayata geçirmek istediğini açıkladı, "Bu koalisyon Suriye ve Irak ordularını kapsıyor" dedi.

ABD'nin Suriye konusundaki tavrını eleştiren Lavrov, bu konuyu ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ye de ilettiğini belirtti.

Rus Dışişleri Bakanı, ABD'nin Suriye muhalefetini havadan destekleme stratejisinin terör ile mücadeleyi daha da zorlaştırdığını vurguladı.

Rus Kommersant gazetesinin haberine göre Kürt gruplar ve bölge ülkeleri de yeni koalisyonun parçası olacak.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada da "Rus lider uluslararası hukuki kurallar temelinde Suriye, Irak ve bölgenin diğer ülkelerindeki teröristlere karşı güçlü bariyer oluşturmak amacıyla geniş terör karşıtı cephenin kurulmasını teklif ediyor." ifadelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

Anzaklar ikinci kez atalarını anacak Dünya Kremlin'den 'diktatör Erdoğan' yalanlaması Dünya İsrail Başbakanı Netanyahu'dan tepki Dünya Köpek minik maymunu evlat edindi Dünya