Batı’da ayrı Doğu’da ayrı yasa mı uygulanıyor?

TBMM Genel Kurulu’nda, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı’nın görüşmeleri sırasında CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan arasında sert tartışmalar yaşandı.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu’nda, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı’nın görüşmeleri sırasında CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan arasında sert tartışmalar yaşandı.

Dilek Akagün Yılmaz, 8. maddeyle ilgili verdiği önerge üzerine yaptığı konuşmada, PKK tarafından kaçırılan çocuklar ve ailelerin eylemini gündeme getirdi. Bu konuda iktidarın HDP milletvekillerinin girişimde bulunmasını beklemesini eleştiren Yılmaz, “Ben Başbakan’a soruyorum; siz burada hükümetin başı değil misiniz? Neden orada duruyorsunuz? Doğuda ve batıda yasalar farklı mı uygulanıyor. Burada Ankara’da ya da herhangi bir yerde ‘Çocuğum kaçırıldı’ denildiği takdirde ne yapılır? Polis hemen müdahale eder, soruşturma açılır, aramalar başlar. Ama Güneydoğu’da olduğunda ve PKK söz konusu olduğunda hiçbir işlemin yapılmadığını görüyoruz. Gerçekten de orada artık devlet otoritesinin yok olduğunu ve tamamıyla PKK’ya bir otorite bırakıldığını gözlemlemiş bulunuyoruz” dedi.

Faşist tartışması

Yılmaz daha sonra da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin çocukları kaçırılan annelerin eylemine takındığı tavrı eleştirdi.

Yılmaz’ın konuşmasında sataşma olduğunu iddia eden HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan söz alarak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ı savundu. Buldan, “Allah’a çok şükür ki Sayın Kışanak sizin gibi faşist birisi değil. Allah’a çok şükür ki Sayın Kışanak sizin sahip olduğunuz hiçbir özelliğe sahip değil” diye konuştu.

Buldan’ın konuşması sonrasında tekrar söz alan Yılmaz, yıllarca demokrasi mücadelesi verdiğini, bu uğurda işkence gördüğünü, cezaevlerinde kaldığını hatırlatarak şunları söyledi: “Her türlü özgürlüklerin ve demokrasinin yanındayım.

Ama ben bu ülkenin bölünmesine, parçalanmasına Amerikan emperyalizminin dayatması ile bu ülkeye yeniden bir Sevr dayatmasına hayır diyen bir insanım. CHP’nin programında bu çok açık net vardır.”

Kötü haber: 3 çocuk kayboldu! Gündem Öcalan'a iltifatlar yağdırdı Gündem Emniyet'te yer değişikliği Gündem Balyoz Davası'ndaki hak ihlalleri AYM’nin raporuna böyle yansıdı Gündem