Bu bir ihanettir

Türk Ordusunun milyon dolarlık sonar sistemlerini üreten komutan, askeri casusluk tertibiyle hedef alındı. Milli Savunma Bakanlığı'nın Türkiye'de çalışmasına engel olduğu Deniz Mühendis Yarbay Özhan Düzenli, Singapur Ordusu'na danışmanlık yapmaya başladı. Türkiye, sonar sistemlerinde tek olan Yarbay Düzenli'yi tertip nedeniyle kaybetti. İşte o skandal haber...

Abone ol

Türk Deniz Kuvvetleri adına milli sonar sistemini üreterek Türk Ordusu'nun dışa bağımlılığına son veren komutanı tertiple Türkiye'den kaçırdılar.

Deniz Mühendis Yarbay Özhan Düzenli, Türk Deniz Kuvvetleri'nin parlak subaylarından biriydi. Geliştirdiği milli sonar sistemiyle, Deniz Kuvvetleri; Akdeniz, Karadeniz ve Ege'de önemli bir üstünlük sağladı. Dünyayı hayrete düşüren sistemi Türkiye'nin milli kaynaklarıyla üretti.

Yarbay Düzenli'nin bu başarısı, ödül yerine ceza getirdi. O komutan İzmir Askeri Casusluk tertibiyle hedef alındı. Tutuksuz sanık oldu.

Türk Deniz Kuvvetleri'ne çağ atlatan komutan Özhan Düzenli, tertibin ardından bir de bürokratik engellerle karşı karşıya kaldı. Tertibin hedefi olunca Türk Ordusu'ndan istifa eden Düzenli, HAVELSAN'da çalışmak istedi. Ancak Milli Savunma Bakanlığı, o komutana ambargo koydu.

Deniz Yarbay Düzenli için istenen "şahsi güvenlik belgesi" aylarca verilmedi, iş sürüncemede bırakıldı.

Gelinen noktada Özhan Düzenli'nin Türkiye'de kalma şansı AKP eliyle engellenmiş oldu. O da HAVELSAN'dan da istifa ederek Singapur Ordusu'na danışmanlık yapmaya başladı.

Düzenli'nin milli sonar sistemi; Türkiye'nin Akdeniz, Karadeniz ve Ege'yi tam anlamıyla kontrol etmesini sağlıyor. Sonar sistemleri özellikle firkateyn, mayın avlama gemileri ve denizaltılar için vazgeçilmez sistemler olarak tanımlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Yargı paketi Meclis'te Gündem Aziz Yıldırım'dan bombardıman Gündem KCK'dan İşçi Partisi'ne tehdit Gündem İnternet yasası Köşk'te Gündem