ABD, PKK'yı eğitmeye başladı

ABD PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'yi eğitmeye başladı. Eğitimlerin, Suriye'nin kuzeyindeki Lazkiye bölgesinde verildiği öğrenildi.

Abone ol

Amerikan'ın Özel Kuvvetler Birliği, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'yi eğitmeye başladı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın "Eğit Donat'ı Kürt güçler için uygulayacağız" açıklamasından sonra Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ABD’nin Suriye’ye yaklaşık 50 kişilik Özel Kuvvetler Birliği'ni yollayabileceğini duyurmuştu. ES // Earnest, birliğin amacını "eğit, danışmanlık ver ve destekle" olarak özetlemişti.

Lübnan merkezli televizyon kanalı El Mayadin'in haberine göre Amerikalı askeri uzmanlar Suriye'ye gitti. Eğitimler de Lazkiye’nin kuzeyindeki Salma bölgesinde başladı.

Öte yandan İngiltere'nin eğittiği 268 kişilik terörist gruptan 88'i sınıfta kaldı. İngiltere Savunma Bakanı Earl Howe, Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’da İngiliz askerlerinin verdiği eğitim sırasında teröristlerin bir bölümünün savaşmaktan vazgeçtiğini, bir bölümünün de disiplinsizlik nedeniyle programdan çıkarıldığını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

120 bin mülteci Avrupa'ya dağıtılacak Dünya Asya'da tarihi buluşma: 66 yıl sonra bir ilk yaşanacak Dünya Eski Amerikan elçisinden Gülen’e kırmızı kart Dünya PKK operasyonlarından sonra ABD’de yeni öneri: Türkiye’ye silah satışını durduralım Dünya