Bakan Kasapoğlu karantinada olan vatandaşların sayısını açıkladı

Salgına karşı yurt dışından getirilen ve yurtlarda kalanların sayısını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu açıkladı. 14 kuralı uygulaması için yurtlarda kalanların toplam saysının 13 bin 968 olduğu belirtildi. 17 bin 504 vatandaş ise süreleri dolduğu için evlerine gönderildi.

Abone ol

Yurt dışından getirilen vatandaşlar virüs riskine karşı evlerinde değil yurtlara alınıyor. Bunun için 63 ildeki yurtlar kullanıldı. Şu an yurtlarda toplam 13 bin 968 vatandaş kalıyor.

Karantinadaki 14 günlük süreçleri dolan 17 bin 504 vatandaş ise yurtlardan ayrıldı. Rakamları Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu açıkladı.

Bakan, herkesin kurallar gereği ayrı odalarda kaldığını söyledi.

Yurt dışından getirilerek Düzce'de yurda yerleştirilen 467 kişi de süreleri dolduğu için evlerine gönderildi.

Irak'tan Mardin'e getirilen 200 Türk vatandaşı ise, 14 gün süreyle karantinada tutulacak. Uygulama tedbir amaçlı yapılıyor.

Dezenfekte edilen yurda getirilen vatandaşlar, polis gözetiminde içeri alındı.

ulusal.com.tr

Bakan Dönmez: Yerli ve milli bor katkılı el dezenfektanı BOREL haftaya raflarda Gündem Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk: Sosyal yardımlarda kadınlara ödenen miktarlarda artışa gittik Gündem Bahriyelilerden koronavirüse karşı yoğun önlem Gündem Prof. Dr. Faruk Aydın sokağa çıkma yasağını değerlendirdi Gündem