Davutoğlu'ndan Musul açıklaması

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği (AB) Reform Eylem Grubu toplantısının ardından Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, "Musul'daki Türk askeriyle ilgili konuyu provoke eden taraflar Türkiye ve Irak değil. Üçüncü taraflar var ve biz bunları çok iyi biliyoruz" dedi.

Davutoğlu açıklamalarında şu ifadelere de yer verdi:

Türkiye ilkesel olarak DEAŞ'a karşı yürütülen mücadelede en başından itibaren Irak'a destek vermiştir. DEAŞ terör örgütü, tehdit oluşturduğu andan itibaren bir taraftan Irak merkez hükümetiyle bir taraftan Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'yle yakın temas içinde olduk. Bu temas çerçevesinde geçen sene Sayın İbadi'nin Ankara ziyaretinde, benim Bağdat ziyaretimde bunları konuştuk. Birkaç uçak malzemeyi destek olarak Bağdat'a, yine kapsamlı bir malzemeyi de Erbil'e gönderdik. Dolayısıyla çalışmalar yeni başlamış değil.

Benzer amaçlarla kurulan ve aylardır faaliyet yapan bir eğitim bölgemiz var. Burada 2 bini aşkın Musul Ulusal Muhafız Ordusunda görev alacak şekilde yetiştirilmiş Irak vatandaşı, Irak'ın güvenliği için çalışan kardeşlerimiz var. Bu da saklı değil. Irak Savunma Bakanlığı buraya bir ziyarette de bulundu. Dolayısıyla sanki Türkiye gizli bir faaliyet yapıyormuş gibi bir kanaat yayılması kesinlikle doğru değil.

İncirlik Üssü'nde yenileme çalışmaları başladı Gündem Ali İsmail Korkmaz cinayetinde yeni gelişme Gündem Anadolu Partisi kapanıyor Gündem Başkent Üniversitesi'ne bağlı hastaneye de kapatma kararı Gündem