Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Parlamentosu’nda kabul edilen "Kudüs'te oturma izinlerinin iptali" kararını kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "İsrail'in, Doğu Kudüs'ün demografisini değiştirme çabalarını arttırma niyetini ortaya koyan gayrimeşru adımı reddediyoruz" denildi.

Abone ol

İsrail Parlamentosu’nda kabul edilen Kudüs'te oturma izinlerinin iptaline ilişkin karara Türkiye’den tepki geldi.

Açıklama Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı olarak yapıldı.

Açıklamada, 1967 yılındaki Doğu Kudüs işgalinden bu yana İsrail’in Filistinlilerin oturma iznini iptal ettiği hatırlatıldı. İsrail’in Doğu Kudüs’ün demografisini değiştirmeyi hedeflediği belirtilen açıklamada “Bu gayri meşru adımı reddediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İsrail Meclisi içişleri bakanına "Terör örgütleri" olarak nitelediği gruplar ile bağlantısı olduğu tespit edilen Kudüslü Filistinlilerin oturum belgelerini iptal etme yetkisi vermişti. Daha önce ilk oylaması yapılan söz konusu tasarı mecliste ikinci ve üçüncü kez oylanarak kanunlaştı.

ulusal.com.tr

ADD’den özelleştirmelere tepki Gündem OHAL başvuruları ne zaman bitiyor? Gündem İstanbul'da dev operasyon: Kangal Pençesi Gündem Meteorolojiden 5 il için buzlanma ve don uyarısı Gündem