Yük gemisine mülteci operasyonu

Güvenlik güçleri karada ve denizde göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretine göz açtırmıyor. İzmir'de 276 göçmeni yük gemisiyle yurt dışına kaçırmak isteyen 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Abone ol

İzmir’de insan ticareti yaptığı iddia edilen 8 kişi adliyeye sevk edildi. Şüpheliler yük gemisinde 276 göçmeni yasadışı yollardan yurt dışına kaçırma organizasyonunu düzenlerken gözaltına alınmıştı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şubesi ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin çalışması sonucu yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde kendilerine yöneltilen suçlamaları reddettikleri öğrenildi.

Yük gemisine 7 Temmuz’da yapılan operasyonda geminin kapalı ve hava almayan bölümlerinde kadın ve çocukların yer aldığı 276 mülteci bulunmuştu. Mültecilerin Afganistan, Bangladeş, Suriye, Afrika, Somali ve İran uyruklu olduğu tespit edilmişti.

ulusal.com.tr

3 ilde FETÖ operasyonu Gündem 24 ilde o törenler yasaklandı Gündem Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan sosyal medya ve Ayasofya açıklaması Gündem İBB'nin ataması CHP'yi karıştırdı Gündem