Sebze meyve üretiminde Kovid-19 hassasiyeti

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ambarı Antalya'da çiftçiler, koronavirüse karşı gerekli önlemleri alarak çalışıyor. Üretim faaliyetlerinin her aşaması hassasiyetle sürdürülüyor. Üretim alanlarında maske ve eldiven kullanımı ile sosyal mesafeye özen gösteriliyor. Çiftçiler, seraların ve kasaların dezenfeksiyonunu da kalıntı bırakmayan malzemelerle yapıyor.

Abone ol

Korona günlerinde gıdada kendi kendine yetebilmenin önemi giderek daha da anlaşılıyor. Bu durumun baş mimarı üreticiler, çalışmasını hassasiyetle sürdürüyor.

Tarımın başkentinin emektar üreticileri, gıda güvenliği ve arzı için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Salgına karşı gerekli önlemleri alıyorlar. Üretimi bir an olsun aksatmıyorlar.

Yaş sebze ve meyve üretiminin öncüleri, Antalyalı çiftçiler, sadece kendilerini korumuyor. Gözü gibi baktıkları ürünlerini, üretim alanlarını ve araçlarını da kalıntı bırakmayan malzemelerle sürekli dezenfekte ediyorlar.

Örtü altında çalışırken de sosyal mesafeye çok dikkat ediyorlar.

Çiftçiler, yurttaşların sağlıklı sebze ve meyve tüketmesi için üretimi artırdı. Ürünlerini yurdun dört bir yanına ulaştırıyorlar. Üretim fazlasını da Rusya ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bir çok ülkeye ihraç ediyorlar.

Onlar üretim alanlarında bizim için çalışıyor. Tıpkı sağlık çalışanlarımız, güvenlik güçlerimiz , işçilerimiz ve daha nice çalışanlarımız gibi. Yeter ki bizler evde kalalım...

ulusal.com.tr

Kabine'nin ana gündem konusu oldu Gündem Suudi Arabistan'dan gelen 328 kişi karantinada Gündem Dinç çifti Kovid-19 denetiminde Gündem Mehmet Öztürk: Covid-19 yasaklanmalı Gündem