Gökyüzünde bir Türk yıldız daha: Gökbey helikopteri

Türkiye son yıllarda savunma, havacılık ve uzay sanayi alanında yaptığı atılımla, yerli üretim alanındaki dengeleri değiştirmeye devam ediyor. Genel maksat helikopteri ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla geliştirilen Gökbey Helikopteri, limitleri zorlayan uçuş testleri sonrası muadillerinden çok daha üstün bir noktada gösteriliyor.

Abone ol

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından yürütülen GökbeyHelikopteri Programı kapsamında Türkiye'de bir helikopter endüstrisi kurulmasına yönelik büyük bir altyapı yatırımı hayata geçirildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı desteğiyle projenin 2013'te başladığını ifade eden program sorumlusu Gökhan Tursun, 2018'deki ilk uçuştan bu yana yoğun şekilde uçuş ve yer testlerini sürdürdüklerini ve ilk teslimatın önümüzdeki sene yapılmasının planlandığını belirtti.

Özellikle muadilleriyle kıyaslandığında, Gökbey'in çok üst seviyede bir helikopter olduğunu vurgulayan Tursun, projenin ayrıntılarından bahsetti.

Tursun'un açıklamalarında ayrıca Gökbey Helikopterinin, güvenlik güçlerinin birçok ihtiyacını karşılayacağı, kendi oto-pilot sisteminin de yerli kaynaklarca üretildiği yer aldı.

Göktuğ Projesi'nde sona yaklaşıldı Bilim ve Teknoloji WhatsApp'tan Türkiye kararı: Gizlilik sözleşmesi uygulamayacak Bilim ve Teknoloji Turkcell Zeka Gücü Projesi ile WSIS Ödülleri'nde birinci oldu Bilim ve Teknoloji Oyun sektörüne 1,4 milyarlık destek Bilim ve Teknoloji