ABD ve Rusya anlaştı! İşte Suriye'de ateşkes tarihi

ABD ve Rusya Suriye'de uygulanması planlanan ateşkesin tarihinde anlaştı. Ateşkes, 27 Şubat'ta başlayacak. IŞİD, El Nusra ve diğer terör grupları anlaşmanın dışında yer alıyor. Tarihin netleşmesinin ardından ilk açıklama Suriye'den geldi. Hükümet ateşkesi kabul ettiğini açıkladı

Abone ol

Almanya'nın Münih kentinde yapılan Suriye toplantısında, tarafların ateşkese gidilmesi konusunda uzlaştıklarını açıklamasının ardından, ateşkesin tarihi ile ilgili açıklama geldi.

Rusya ve ABD'den yapılan ortak açıklamada ateşkesin 27 Şubat'ta başlayacağı belirtilirken, anlaşmanın El Nusra ve IŞİD'i kapsamadığının altı çizildi. Ateşkese göre, anlaşma süresince koalisyon güçleri ile Rusya; IŞİD, El Nusra ve diğer "terörist olarak kabul edilen gruplara" karşı hava operasyonlarına devam edecek.

Suriye'de savaşan taraflar ateşkese uyup uymayacaklarını 26 Şubat saat 12.00'ye kadar açıklama zorunda...

Tarihin netleşmesinin ardından Suriye hükümeti yaptığı açıklamayla ateşkesi ve operasyonları durdurmayı kabul ettiğini bildirdi.

SURİYE resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre, hükümetten yapılan açıklamada; “IŞİD, El Nusra ve bunlarla bağlantılı örgütlere yönelik operasyonların devam edeceği” ifade edildi. Bu grupların askerlere ya da sivillere yönelik saldırılarına misliyle karşılık verileceği kaydedildi. Ayrıca, silahlı örgütlere yapılan yardımların durdurulması için sınırların kontrolünün sağlanması gerektiği aktarıldı.

Bütün bu gelişmelerin yanısıra Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ise Suriye'de seçim tarihini açıkladı. Esad, milletvekili seçiminin 13 Nisan'da yapılacağını bildirdi. Suriye Cumhurbaşkanlığı ofisinin yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Esad’ın onayladığı 63 No’lu karar uyarınca, Suriye Halk Konseyi seçimleri 13 Nisan 2016’da yapılacaktır” denildi.

250 üyeden oluşan Suriye Halk Konseyi üyelerinin belirlenmesi için son seçimler, 21 Mayıs 2012'de yapılmıştı. Yasama organı olan Konsey'in üyeleri 4 senede bir belirleniyor.

ulusalkanal.com.tr

ABD'yi kendi belgesi yalanlıyor! İşte PYD raporu Dünya Filistinli genci vurdukları yetmedi kurşun yağmuruna tuttular Dünya Rusya'dan sert ABD açıklaması Dünya Mülteci yurdunda çıkan yangını sevinç çığlıklarıyla izlediler Dünya