ABD'nin Türkiye kaygısı büyüyor

“Türkiye artık güvenilir bir müttefik değil, ABD yeni müttefik bulmalı”. Bu çarpıcı ifadeler Amerikan Wall Street Journal gazetesine ait. Steven Cook imzalı makaleye göre, Ankara ile Moskova arasında yapılan görüşme, ABD ile Türkiye’nin arasını bozan son gelişme oldu. Türkiye’nin İncirlik Üssü’nü kapatabileceğini bunun da ABD’nin Suriye politikasını etkileyeceğini söyleyen Cook, “Washington ve Ankara artık hem fikir değil” diye yazdı.

Abone ol

Ankara ile Moskova’nın ilişkileri düzeltmesi Washington’u rahatsız etti. Amerikan basını görüşmeyi, ABD ile Türkiye’nin arasını bozan son gelişme olarak yorumladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, Türkiye’nin artık ABD için güvenilir bir ortak olmadığını yazdı.

Steven Cook ve Michael Koplow tarafından kaleme alınan makalede, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya lideri Vladimir Putin ile görüşmesinden Washington’un rahatsızlık duyduğu belirtildi. Ziyaretin ilişkilere zarar verdiği vurgusu yapıldı.

Yazıda Türkiye ile bozulan ilişkilerin ABD’nin Suriye politikasına zarar vereceğinden korkulduğu belirtildi.

Türkiye’nin 1952 yılında NATO’ya katıldığından beri ABD ile en ciddi krizin yaşandığı kaydedilen yazıda, “Türkiye ve ABD artık birçok konuda hemfikir değil” ifadesi kullanıldı.

Türkiye ve ABD’nin daha önce Kıbrıs ve Irak konularında ciddi krizler yaşadığı ancak şu anki durumun çok daha derin ve farklı olduğuna dikkat çekildi.

“IŞİD’e karşı mücadelede ABD’nin gerçek müttefiki Kürtler’dir” ifadesinin kullanıldığı yazıda, Türkiye’nin İncirlik Üssü’nü kapatabileceği, bunun da ABD’nin Suriye politikasını sıkıntıya sokacağı belirtildi.

Türkiye’de artan Amerikan karşıtlığına da vurgu yapılan makalede, “ABD’nin artık yeni bir güvenilir ortaklar arama zamanı geldi” ifadesi kullanıldı.

ulusalkanal.com.tr

PKK'lı teröristler hudut bölüğüne saldırdı Gündem Marmara Üniversitesi'nde 88 personel görevden uzaklaştırıldı Gündem İstanbul Valiliği'nden açıklama Gündem Sözde Düzce 'il ablası', ahırda yakalandı Gündem