Komisyon 2 Aralık'ta toplanıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2016'da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için 2 Aralık'ta toplanacak. AKP Hükümeti'nin "Asgari ücreti bin 300 liraya yükseltme" vaadinden dolayı toplantının kısa sürmesi, hızla uzlaşma sağlanması bekleniyor.

Abone ol

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren yeni asgari ücret rakamını belirlemek için bir araya gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, komisyonun işçi ve işveren temsilcilerini 2 Aralık Çarşamba günü toplantıya çağırdı.

Yasa gereği işçi, işveren ve devleti temsilen toplam 15 üyeden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu 5'er üye ile temsil ediyor.

Geçmiş yıllarda işçi kesimini temsil eden Türk-İş'in muhalefet şerhiyle kabul edilen yeni asgari ücretin, bu yıl AKP'nin "Asgari ücreti bin 300 liraya yükseltme" vaadinden dolayı kısa sürede uzlaşmayla belirlenmesi bekleniyor.

Önceki yıllarda dört veya beş toplantının ardından belirlenen asgari ücret rakamının, bu yıl 1-2 toplantı sonunda açıklanabileceği öngörülüyor. Asgari ücret, halen bekar bir işçi için net bin lira 54 kuruş olarak uygulanıyor. Kapıcılarda ise normal işçilerden farklı olarak gelir ve damga vergileri kesilmediği için net bin 82 lira 47 kuruş olarak hesaplanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Metro emlak fiyatlarını uçuruyor Ekonomi Hamsinin fiyatı 8 liraya kadar yükseldi Ekonomi Araç sahipleri dikkat! 191 liraya çıkacak Ekonomi Ekonomide kritik hafta Ekonomi