Depodaki tarihi eserler yeni müzeyi bekliyor

MANİSA Müzesi içinde yer alan Arkeoloji Müzesi'nin kapalı olması nedeniyle sergilenemeyen binlerce eser yıllardır depolarda bekliyor. Depolarda duran eserler hayırsever desteği ile yapılacak, projeleri Bakanlık tarafından onaylanan yeni müzede sergilenecek ve yıllar sonra gün ışığına kavuşacak.

Abone ol

Manisa Müzesi içindeki arkeoloji bölümünün nem aldığı gerekçesiyle kapatılmasının ardından antik ve mitolojik dönemlere ait yaklaşık 37 bin tarihi eser gün yüzüne çıkmayı bekliyor. İki bölümden oluşan müzede etnografya kısmı ziyarete açıkken, arkeoloji eserlerinin bulunduğu kısım ziyaret edilemiyor. Manisa İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Sudak arkeoloji bölümündeki eserlerin sergilenmesi için yapılacak yeni müzeyi beklediklerini söyledi. Sudak, sergilenebilen çok az eserin olmasına rağmen 2015 yılında müzeyi 12 bin 109 kişinin ziyaret ettiğini bildirdi. Arkeoloji bölümünde çok fazla eserin olduğunu kaydeden Sudak, özellikle Lidya Sart ve Alaşehir'den çıkan tarihi eserlerin sergilenmeyi beklediğini dile getirdi. Sudak, hayırsever işadamı İsmail Akçura'nın desteği ile yapılacak olan arkeoloji ve etnografya müzesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onay aldığını ve projelerinin hazır olduğunu belirtip, "Tüm proje çalışmaları tamamlandı. Teşhir tanzimle ilgili çalışmaların hepsi bakanlık tarafından yapılıyor. İnşaat kısmı da hayırsever desteği olacak. 10 bin metrekarelik bir alanda 2 katlı bina yapılacak" dedi.

MEVCUT MÜZE RESTORE EDİLECEK

Öncelikli hedefin Manisa'ya yeni müzeyi kazandırmak olduğunu kaydeden Sudak, "Yeni müze açıldığı zaman Manisa Müzesi'nin restorasyona girmesi planlanıyor. Daha sonrasında restorasyon bittikten sonra değerlendirme yapılacak. Kentte etnografik ve Türk İslam eserleri de çok fazla. Bunlar için mevcut müze değerlendirebilir" diye konuştu.

Yeni müzenin kapatılan İl Özel İdare Binası'nın arkasındaki araziye yapılacağı bildirildi. DHA

İstanbul'da bir tarih daha gün yüzüne çıkarıldı Yurt Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Silopi'de, kaymakamlık vatandaşa gıda malzemesi dağıttı Yurt Aynı minibüse bindi ve silahını ateşledi Yurt Rusya krizinin ardından şimdi de belediye vurdu! Yurt