Bakanlardan AB'ye tepki

Antalya'nın Alanya ilçesinde "Sağlıklı Turizm, Güvenli Kent" toplantısı yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, toplantıda yerel yöneticiler, turizmciler ve ilçedeki yerleşik yabancıların kurduğu derneklerin temsilcileriyle bir araya geldi. İki Bakan da AB'nin seyahat kısıtlaması kararına tepki gösterdi.

Abone ol

Kovid-19 tüm dünyayı sarstı. Her sektörü etkiledi. Bu sektörlerin başında da turizm geliyor. Normalleşme ile birlikte dünyada tatil hareketliliği de yavaş yavaş başladı. Ancak Avrupa Birliği'nin seyahat kısıtlamasının kaldırılması için aldığı tavsiye kararı listesinde Türkiye yer almadı.

Ülkemiz, salgının başladığı andan itibaren tedbirleri hayata geçirdi. Bu tedbirler ve sağlık ordumuzun büyük emekleri sayesinde de salgınla mücadelede dünyaya örnek oldu. Turizmin başkentinde "Sağlıklı Turizm, Güvenli Kent" toplantısı yapıldı.

Alanya ilçesindeki toplantıda Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yerel yöneticiler, turizmciler ve ilçedeki yerleşik yabancıların kurduğu derneklerin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Çavuşoğlu, insan sağlığı ve güvenliğinin önemini vurguladı.

Almanya ziyaretine değinen Çavuşoğlu, turizm alanında yapılan hazırlıkları anlattıklarını belirtti. Avrupa Birliği'nin seyahat kısıtlaması ile ilgili kararına tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu, bu dönemi en az hasarla geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da, Avrupa Birliği'nin Türkiye hakkındaki seyahat kararına tepki gösterdi.

Ersoy, hava trafiğinin açılması için gereken her şeyi yaptıklarını belirtti. Aşamalı şekilde iyi haberlerin gelmeye başladığını söyledi.

Bakan Ersoy, Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşmak için gelir grubu daha yüksek ve nitelikli turist hedefleyen bir programı hayata geçirmek istediklerini dile getirdi.

ulusal.com.tr

Noterde kredi kartı dönemi Gündem Diyarbakır annelerinin nöbeti sürüyor Gündem Dinmeyen acı: Başbağlar Gündem Kemal Kılıçdaroğlu: Demirtaş'ın tutukluluğu hukuksuz Gündem