Piyasalar ateş topu

Merkez Bankası'nın faizleri yükseltmesi doların ateşini düşürmeye yetmedi, gün içinde dövizde sert dalgalanmalar yaşandı. 2,17 düzeyine kadar gerileyen dolar gün içinde 2,30 seviyesinin üzerine çıktı. Borsa 62.088 puana geriledi. Yaşanan belirsizlik dövizle borçlananlar üzerinde ciddi baskı oluşturuyor.

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası ekonomide daralma riskine işaret etti.

Gün içinde yaşanan gelişmeler bu tahminleri doğruladı. Merkez Bankası'nın faizleri yükselterek doları aşağı çekme planı, istenen sonucu vermedi. Dolar gün içinde sert dalgalanmalar yaşadı. Faiz kararı sonrası ilk anda 2,17'ye gerileyen dolar gün içinde 2,30 düzeylerine kadar çıktı. Ardından dolar 2,25 seviyesinde tutundu.

Borsa İstanbul yüzde 2,29'luk değer kaybı yaşadı, günü 62. 088 puanla tamamladı.

Piyasalar tedirgin. Özellikle dövizle ticaret ve üretim yapan iş iş dünyası kaygılı. Amerikan Merkez Bankası'nın politkaları da belirsizliği büyütüyor. Dün Türkiye Merkez Bankası'na kilitlenen piyasalar bugün Amerikan gelecek haberlere kilitlendi. Beklenenin üzerinde tahvil alımı azaltılırsa piyasa dayha sert dalgalanmalara açık hale gelecek.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch de Merkez Bankası'nın faiz artırma politikasının olumsuz etkileri olacağını açıkladı. Fitch'e göre bu politka talebi sınırlayarak ekonomide sert iniş endişelerini artırabilir.

ulusalkanal.com.tr

'Balyoz davası bir kez daha çöktü' Gündem İsrail'in yalan memurları Gündem 'Son tutsak serbest kalana kadar sevinmek yok' Gündem Balyoz davasında son dakika gelişmesi Gündem