Interpol yetkilisi açıkladı: Güzergah değiştirdiler

Cihatçı militanlar yolcu gemileriyle Türkiye'ye geliyor. BBC Türkçe'ye konuşan bir Interpol yetkilisi, Türkiye'nin sınır kontrollerini artırması üzerine, cihatçı militanların Irak ve Suriye'ye ulaşmak için yolcu gemileriyle Türkiye'ye gitmeye başladığını açıkladı.

Abone ol

Türkiye'nin sınır güvenliğini artırması üzerine, Irak ve Suriye'de cihada giden militanlar güzergah değiştirdi.

BBC Türkçe'ye konuşan Interpol Kontr-Terör Müdürü Pierre St Hilaire, cihatçıların yolcu gemileriyle Türkiye'ye gitmeye başladığını, ellerinde kanıtlar olduğunu açıkladı. Yetkili, özellikle Avrupa'dan yola çıkan cihatçıların en fazla gittikleri yerin İzmit olduğunu, başka şehirlerin de bulunduğunu belirtti.

Cihatçılar arasında gemi ulaşımının son 3 ayda arttırığı belirten Interpol yetkilisi, yolcu listesi kontrollerinin hava yolu taşımacılığından deniz yolu taşımacılığına doğru genişletilmesi gerektiğini belirtti. Interpol, cihatçı akışının önlenmesi için ulusal emniyet kurumları içinde daha fazla bilgi paylaşımı yapılmasını istedi.

ulusalkanal.com.tr

''Bu kadarına da pes'' diyeceksiniz! Gündem Öğretim üyesi üniversitede ölü bulundu! Gündem Böceği imamın koyduğu ortaya çıktı Gündem CHP'den ihracı istenen Batum'a bir destek daha Gündem