OHAL başvuruları ne zaman bitiyor?

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'na başvuru süresi yarın sona eriyor. Kanun hükmünde kararname ile meslekten ihraç edilenler, itirazlarını yarın mesai bitimine kadar yapmak zorunda.

Abone ol

Kanun hükmünde kararname ile hakkında işlem yapılanlar için OHAL komisyonuna başvuruda son gün pazartesi.

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'na meslekten ihraç edilenler, bursu kesilen öğrenciler, rütbeleri alınan emekli güvenlik personeli, kapatılan kurum ile kuruluşlarda çalışanlar başvuru yapabilecek.

Başvuru yapacakların "ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr" adresinden alacağı başvuru formunu imzalayarak ekinde ibraz edilecek belgelerle valiliklere veya ilgili kuruma teslim ederek görevli tarafından onay işlemi yaptırması gerekiyor.

Başvuru ve alındı belgesi düzenleme işlemlerinin 12 Mart 2018 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar tamamlanması gerekiyor.

22 Aralık 2017'den itibaren başvurular hakkında karar vermeye başlayan OHAL komisyonu, mart ayı verilerine göre, 107 bin 76 müracaattan 6 bin 400'ünü sonuçlandırmıştı. Komisyon 100 kişi hakkında mesleğe iade kararı vermişti.

ulusal.com.tr

İstanbul'da dev operasyon: Kangal Pençesi Gündem Meteorolojiden 5 il için buzlanma ve don uyarısı Gündem Erdoğan: Ey NATO sen ne zaman bizim yanımızda olacaksın Gündem Düğünün maliyeti 13 bin liradan başlıyor Gündem