Savcılık Suruç olayını soruşturuyor

Şanlıurfa Suruç'ta 4 kişinin öldüğü silahlı kavga ile ilgili yürütülen soruşturmada 19 kişi gözaltına alındı. Gözlatına alınanlar arasında HDP'nin milletvekili adayı İsmail Kaplan da bulunuyor. Terör örgütü PKK ise bölgedeki gerilimden faydalanmaya çalışıyor

Abone ol

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşananlara ilişkin soruşturmada 19 kişi gözaltına alındı.

4 kişinin hayatını kaybettiği olay ile ilgili gözaltına alınanlar arasında HDP Milletvekili adayı İsmail Kaplan'da bulunuyor.

AKP'nin Şanlıurfa milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretine çıktı. Bu sırada Suruç merkezdeki bir esnaf, AKP'lileri dükkanına almak istemedi.

Sözlü tartışma kısa sürede arbedeye dönüşünce silahlar çekildi. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. Ölenler arasında AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yılmaz'ın kardeşi de vardı.

AKP ile HDP arasında çıkan olayla ilgili Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, soruşturma başlattı. Soruşturma için ayrıca 3 savcı daha görevlendirildi.

Yaşanan çatışma siyasetin de gündemindeydi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, olayın terörle bağlantısına dikkat çekti.

Bir açıklama da Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suruç'ta yaşanan olayları incelemek için Ankara Milletvekili Levent Gök'ü görevlendirdi.

Olayda yaşamını yitirenlerden 2'sinin daha cenazesi defnedildi. Celal ve Adil Şenyaşar kardeşlerin cenazeleri ilçeye getirilişi sırasında mezarlık çevresinde toplananlar zırhlı polis araçlarına taş attı.

Polis gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Olayların yatışmasının ardından Şenyaşar kardeşlerin cenazeleri toprağa verildi.

ulusal.com.tr

Başbakan Binali Yıldırım Oğuzhan Uğur'un sorularını yanıtladı Gündem TSK'dan Kandil açıklaması Gündem Hatay'da 'sahte' MİT elemanı yakalandı Gündem İşte bu Vatan'ın Ayak sesleri Gündem