Dolar dış borcu vurdu

Dolarda son günlerde yaşanan hızlı artış Türkiye’nin dış borç faturasını da kabarttı. Dolar kurunda yaşanan her 1 kuruşluk artış, dış borç stokunun faturasını 3 milyar 928 milyon lira artırdı. 36 günlük bilanço ise 114 milyar liraya ulaştı.

Abone ol

Erken seçim tartışmaları, artan terör olayları ve Merkez Bankası'ndaki belirsizlikler nedeniyle piyasada yaşanan hareketlilik Türkiyenin dış borç faturasını da kabarttı.

Habertürk'ün haberine göre dolar kurunda yaşanan her 1 kuruşluk artış, dış borç stokunun faturasını 3 milyar 928 milyon lira artırıyor.

Dolarda yaşanan 36 günlük artışın faturası Türkiye'ye 113.9 milyar lira olarak yansıdı.

Bu faturanın 33.5 milyar liralık bölümü kamu ve Merkez Bankası’na çıkarken, özel sektörün faturası 80.4 milyar lira arttı.

Reuters haber ajansının analizine göreyse, TL'deki değer kaybının devamı Merkez Bankası'nı Ocak 2014'deki gibi hızlı ve sert faiz artırımına zorlayabilir.

ulusalkanal.com.tr

Abdullah Gül'e şok! "Sehven" çağrılmadı Gündem Teslim olan terörist itiraf etti Gündem Türkmenlerden önemli açıklama: Suriye'de bundan sonra... Gündem İran'da önemli buluşma Gündem