Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin dava bugün Muğla’da başladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı davada, Cumhurbaşkanı Erdoğan şikayetçiler arasında. Fethullah Gülen ise bir numaralı sanık sıfatıyla bulunuyor. Duruşmanın ilk gününde Erdoğan’ın kaldığı otele baskını yöneten Gökhan Şahin Sönmezateş’in ifadesi alındı

Abone ol

TTayyip Erdoğan’a suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin dava bugün Muğla’da başladı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 74 mağdur ve müşteki ile 44'ü tutuklu, 3'ü yakalama emriyle aranmakta olan toplam 47 sanık yer aldı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan müştekiler arasında, Fethullah Gülen ise "bir numaralı sanık" sıfatıyla bulunuyor.

Sanıklar, 'Cumhurbaşkanına suikast', 'anayasayı ihlal', 'yasama organına karşı suç', 'hükümete karşı suç', 'silahlı terör örgütü yöneticisi olma', 'yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme', gibi suçlardan hakim karşısına çıktı.

Davanın iki numaralı sanığı Gökhan Şahin Sönmezateş, duruşmada verdiği ifadede görevi kendisine Semih Terzi'nin verdiğini söyledi.

Darbe girişimi başarılı olması halinde atama listesinde “MİT Başkanı” olarak görevlendirilen Sönmezateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek için değil, derdest ederek Ankara'ya götürmek için Marmaris'e gittiklerini savundu.

Diğer bir sanık Özel Kuvvetler timinin başındaki Binbaşı Şükrü Seymen ise darbe yaptığını kabul etti.

Seymen, "Ben hiçbir şeyden korkmuyorum. Ben darbe yaptım. Bunun cezası idam bile olsa hiç canım yanmaz" dedi.

Seymen, Gökhan Şahin Sönmezateş ve Semih Terzi’den aldığı emirleri yerine getirdiğini belirtti.

Duruşmada Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın “Cumhurbaşkanının varlığını ortadan kaldırma iradesiyle olay mahalline gelindiğine ilişkin hiçbir tereddüt bulunmuyor” şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

CFR tehdit etti: Münbiç'e dokunursan Türkiye karışır Gündem Emniyet'ten uyarı: FETÖ yurt dışında virüs gibi uykuya yattı, fırsat kolluyor Gündem Ünlü anketçi açıkladı: Referandumun sonucunu onlar belirleyecek Gündem Başbakan Yıldırım: Yeni sayfa açıyoruz Gündem