TİB'e gizli ve özel atama

Yetkilerinin MİT'e devredileceği açıklanan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na 75 kişilik özel bir ekibin alındığı ortaya çıktı. Gizli kararname ile alınan 75 kişi için ne diploma ne de sınav şartı arandı.

Abone ol

Önümüzdeki dönem içerisinde yetkilerinin MİT'e devredilmesi planlanan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na özel bir ekibin alındığı ortaya çıktı.

Gizli kararname ile alınan 75 kişi için ne diploma ne de sınav şartı arandı. Sözleşmeli personel statüsünde görev yapacakları öğrenilen bu kişiler aylık 10 ile 17 bin lira arası maaş alacak.

75 kişi gizli kararname ile işe alındığı için atama kararları Resmi Gazete'de yayımlanmadı. Kararnameye göre, 63 kişi mühendis, 12 kişi de hukukçu statüsünde kuruma atandı.

Bu kişiler sözleşmeye göre, istedikleri zaman TİB'den ayrılabilecek. Kurumdan atılmaları ise mümkün oolmayacak.

TİB'e yapılan bu gizli atama Meclis gündemine de girdi. CHP Milletvekili Umut Oran, bu kişilerin hiç bir şart aranmadan işe alınmasının gerekçesini Başbakan Davutoğlu'na sordu.

ulusalkanal.com.tr

Fatih Portakal da "Yaşa" dedi Gündem IŞİD teröristleri İstanbul'da Gündem Hollanda yerine İspanya! Gündem "Din dersi zorunlu olamaz!" Gündem