Kasap köfte tarih olacak

Yakında yürürlülüğe girecek Et ve Et Ürünleri Tebliği ile ambalajsız tavuk satışı yasaklanacak. Kasaplar da bundan sonra kendi hazırladıkları sucuk, köfte ve pastırmaları satamayacak.

Abone ol

Önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek Et ve Et Ürünleri Tebliği değişikliği ile kasap köfteden, dökme tavuğa kadar çok sayıda ürünün satışına yeni düzenlemeler getirilecek.

Tüketicinin aldığı birçok et ürününde değişiklik öngören düzenleme ile kasap ve marketlerde parça kanatlı etlerin açıkta satışı yasaklanıyor. Tavuk, hindi ve kaz gibi kanatlı hayvanların eti sadece hazır ambalajlı olarak satılabilecek.

Bundan sonra kasap ve marketlerde; fermente sucuk, pastırma, köfte gibi et ürünleri de üretilip satılamayacak. Önceden çekilmiş ve paketlenmiş günlük kıymaların satışı da yasaklanacak. Düzenleme lokanta, restoran, otel ve hazır yemek üreten işletmeleri de kapsıyor.

Düzenlemeyle neler yasaklanıyor: * Ambalajsız dökme kanatlı et satışı yasaklanacak * Kasaplar ürettikleri sucuk, köfte ve pastırmaları satamayacak * Etiketlerdeki "yüzde 100 dana eti" gibi ifadeler kaldırılacak * Isıl işlem görmüş sucuk tanıtımında yanlış algıya neden olan 'kangal sucuk' ifadesi yasaklanacak * Kavurmada yüzde 5 olan tuz oranı yüzde 3'e düşürülecek

Tarım Bakanı Mehdi Eker tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilen tebliğ yürürlülüğe girdikten yayınlandıktan sonra, işletmelere bir ay geçiş süresi verilecek.

ulusalkanal.com.tr

Yunan nakliye uçağından hava sahasını ihlal Gündem İstifada 'yenge' ağırlığı Gündem Suriyeli hackerlar konuştu: AKP teröristlerle irtibatlı! Gündem Rahmi Turan: 3 Parti Lideri! Gündem