Danıştay Ulusal Kanal’ın başvurusu üzerine RTÜK yayın ihale şartnamelerini iptal etti

Ulusal Kanal’ın karasal yayın hakkı Danıştay kararıyla tescillendi. Danıştay, Ulusal Kanal’ın 2013’te yayın ihalesi için yaptığı itirazı kabul etti ve Radyo ve Televizyon Üst Kurumu’nun düzenlediği yayın ihale şartnamelerinin iptaline karar verdi. Avukat Nusret Senem, kararı "kanalımız hem HD türünde hem de serbest yayın türünde karasal yayın yapma hakkına sahip sürdürebilecek bir televizyon durumunda" sözleriyle değerlendirdi.

Abone ol

Yargı, Ulusal Kanal izleyicilerini sevindirecek bir karar verdi. RTÜK'ün Ulusal Kanal'ın karasal yayın yapmasının önüne koyduğu engel Danıştay tarafından kaldırıldı.

Ulusal Kanal 2013’te yapılan karasal yayın ihalesinin hukuka aykırı yapıldığını tespit etmiş ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun ihale şartnamesine itiraz etmişti. Danıştay kararını verdi ve Ulusal Kanal'ın itirazını haklı buldu. RTÜK'ün ihale şartnamesi iptal edildi.

Ulusal Kanal’ın Avukatı Nusret Senem, Danıştay’ın kararını değerlendirdi. Senem, RTÜK’ün şartnameleri işine geldiği gibi hazırlandığını belirtti. Ulusal Kanal haklarının tescillendiğini vurguladı.

AKP döneminde RTÜK’ün büyük holding kanallarını kayrıldığını belirten Senem, söz konusu yayınların kanuna aykırı yapıldığını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Gazeteciler canlı yayında öldürüldü! Medya Yeni Basın Kartı Yönetmeliği yürürlüğe girdi Medya Ulusal Kanal 25-30 Ağustos yayın akışı Medya Fatih Portakal'ın acı günü Medya