Güney Çin Denizi'nde ABD gemileri

ABD ordusuna ait iki savaş gemisinin, Güney Çin Denizi’nde Çin ordusuna ait bölgeye yaklaşarak operasyon düzenlediği bildirildi. Çin Savunma Bakanlığı ise Amerika'nın bu hamlesini "egemenliklerinin ihlal edilmesi" olarak niteledi ve "tereddütsüz karşı çıkıyoruz" denildi.

Abone ol

Güney Çin Denizi yakınlarında iki ABDgemisi görüldü.

ABD ordusuna bağlı iki savaş gemisi Çin'in kontrolü altındaki Paracel Adaları’na 12 deniz mili kadar yaklaştı.

ABD ordusuna ait bu gemilerin, Güney Çin Denizi’nde Çin ordusuna ait bölgeye yaklaşarak operasyon düzenlediği bildirildi.

Çin'den gözdağı niteliğindeki bu hamleye tepki gecikmedi.

Çin Savunma Bakanlığı, egemenliklerinin ciddi şekilde ihlal edildiğini belirten bir açıklama yayımladı. Milli Savunma Bakanlığı'nın sözcüsü Wu Qian, ABD savaş gemilerinin bölgedeki varlığına tereddüde yer bırakmaksızın karşı çıktıklarını söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang da ABD savaş gemilerinin Çin hükümetinin izni olmadan Çin'in kara sularına girdiğini ve Çin donanmasının ABD savaş gemilerini tanımladığını, onları uyardığını ve kovduğunu söyledi.

ABD gemilerinin bölgeyi terk etmeleri için gemi ve uçaklarla uyarıda bulunulduğu da belirtildi.

ulusal.com.tr

İsrail askerlerinden Filistin mülteci kampına baskın Dünya Bangladeş'te uyuşturucu operasyonu! En az 70 ölü Dünya Peskov: Eşim ve Erdoğan ile aynı sıklıkta görüşüyorum Dünya Japonya'dan ABD'ye çağrı Dünya