Kovid-19 tedavisi gören doktor yurttaşlara "kendinizi koruyun" çağrısı

Kovid-19 tedavisi gören doktor yurttaşlara "kendinizi koruyun" çağrısı yaptı. Hastalığı yenip görevlerine dönen hemşirelerde vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Sağlık emekçilerinin ortak uyarısı ise salgın tedbirlerine uyulması oldu.

Abone ol

Vaka sayısı giderek artıyor. Aşı çalışmalarından umutlandıran haberler gelse de şimdilik salgınla mücadelede en önemli zırhımız yine maske, mesafe ve temizlik...

Uzmanlar bunu bıkmadan usanmadan hatırlatıyor. Kovid-19 tedavisi gören, hastalığı yenip göreve dönen sağlık çalışanları da uyarıyor. Onlar, salgın tedbirlerine uyulmasını istiyor.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Canan Sabay, Manisa'da Soma Devlet Hastanesinde Kovid-19 tedavisi görüyor. Sosyal medyadan paylaştığı videolu mesajla herkesi alınan tedbirlere uymaya çağırdı. Güçlükle nefes alıp konuşabilen Sabay, "kendinizi koruyun bu işin şakası yok" dedi.

Bingöl Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde görev yapan hemşireler Derya Kuş ve Gökhan Kozan, yakalandıkları Kovid-19'u yenip mesaiye yeniden başladı.

Hemşireler hastalıkla mücadelede hem kendilerinin hem de hastalarının yaşadığı zorlu süreci anlattı. Derya Kuş, "Boğularak ölmek istemiyoruz, diyen çok hastamız oluyor" ifadesini kullandı.

Bazı vatandaşlara virüsün ciddiyetini anlatmakta güçlük çektiklerini söyleyen Gökhan Kozan, uyarılarda bulundu.

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek İran'da basının gündeminde: ''ABD, çekişme ve iç savaşa doğru ilerliyor'' Gündem Asya'da dev ticaret anlaşması Gündem TGB, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'yu Karşılayacak! Gündem Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan istifa açıklaması Gündem