'Türkiye 1994 seçimlerinde Sol'un birleşmemesiyle değişime başladı'

Abone ol

Bakırköy Belediyesi’nin katkılarıyla Kadın Araştırmaları Derneği (KAD) tarafından düzenlenen, ”Değişen Türkiye ve Tehlikenin Farkında Olmak” konulu panel Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Salonu’nda gerçekleşti.

KAD Başkanı Necla Arat’ın açılış konuşmasında katkılarından dolayı Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na teşekkür etmesiyle başlayan panelde Nazan Moroğlu (İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü) ,Bedri Baykam (Sanatçı), Nur Serter (Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili) ve Ümit Zileli (Gazeteci-Yazar) konuşmacı olarak yer aldı.

Emekli Büyükelçi Onur Öymen yönettiği paneli izlemeye gelenler “Çizgiler ve Fotoğraflarda Değişen Türkiye’yi Görmek” konulu sergiyi de ziyaret ettiler.

Panelistler konuşmalarında özetle şunları ifade ettiler:

Türkiye için değişimin birinci virajı 1994 yerel seçimlerinde sol partilerin birleşmeyip ayrı ayrı seçime girmeleri olmuştur. Turgut Özal’ın iktidarı döneminde yeşermeye başlayan değişim 1994 yerel seçimleriyle istediği noktaya ulaşmıştı. Geldiğimiz noktada anayasa, hukuk devleti, laiklik ve kadın hakları önemli zarar görmüştür. Bugün düşünce ve basın özgürlüğünden bahsedemiyoruz. Değişen Türkiye’de aslında çok şey kaybediyoruz ve sahip olduğumuz şeyleri kaybetme korkusunu yüreğimizde hissetmeye devam ediyoruz. Laiklik anlayışını değiştirmek isteyen karşı grup demokratikleşme ile harekete geçti. Demokrasi ve laiklik kadın hakları için güvencedir. 4+4+4 kız çocukları için çok vahimdir. Bu sistemle çocuk gelinler artacaktır. Kader’i unutmayalım. 13 yaşında gelin olup 15 yaşında hayatı sona ermişti. Biz buradan haykırıyoruz biz hem Müslümanız hem de laikiz. Değişen Türkiye’nin farkında olmamız için Cumhuriyet Mitingleri, Gezi Parkı direnişi, 17-25 Aralık gibi önemli olgular yaşandı. Ama hala değişen Türkiye’nin farkında olmayanlar için de tehlikenin önemini bıkmadan, usanmadan anlatmalıyız. Cumhuriyeti ancak yeniden böyle kurabiliriz. Kendimize güvenmeliyiz ve biz de değişimi ancak böyle yapabiliriz.

ulusalkanal.com.tr

Batı'dan yeni hamle! Gündem PKK'ya silah mı bırakıyor; seçim şovu mu yapılıyor? Gündem Erdoğan'dan koruma ordulu Umre! Gündem Kirada yeni dönem başlıyor! Gündem