Rus gazının güzergahı belirmeye başlandı

Türkiye üzerinden geçecek Rus gazının güzergahı belirmeye başladı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, Gazprom Başkanı Aleksey Miller helikopter turu ile olası güzergah üzerinde inceleme yaptı. "Proje henüz kesinleşmedi" diyen Bakan Yıldız, olası güzergâhın Kıyıköy-Lüleburgaz-İpsala hattında olacağını söyledi.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da düzenlenen ''Yenilenebilir Enerji Eylem Planı'nın tanıtım toplantısına katıldı. Yıldız'ın gündeminde Türkiye üzerinden geçecek Rus gazı vardı.

Enerji Bakanı, haftasonu Gazprom Başkanı Aleksey Miller ile Türk Akımı'nın muhtemel rotası üzerinde helikopter gez,isi yaptıklarını açıkladı.

Proje henüz kesinleşmedi, ancak Rus gazının Kıyıköy'den Türkiye'ye girip, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi üzerinden Yunanistan sınırındaki İpsala'ya ulaştırılması öngörülüyor.

16 milyar metreküplük birinci boru hattından ilk sevkiyat Aralık 2016'da gerçekleştirilecek. Türkiye ile Rusya arasındaki doğalgaz fiyatı görüşmeleri ise sürüyor. Enerji Bakanlığı, Rusya'nın doğalgaz şirketi Gazprom ile üçüncü bir toplantı daha gerçekleştirilecek.

ulusalkanal.com.tr

Çevre Mühendisleri Odası: 4 saatte radyoaktif inceleme yapılamaz Gündem Perinçek'e Azeri algışı! Gündem Abdullah Gül'den Hasan Basri Özbey'e dava! Gündem 20 kişi hakkında iddianame hazırlandı! Gündem