Org. Necdet Özel 17.30'da yapılacak törenle görevini Org. Hulusi Akar'a devredecek

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bugün görevini devrederek emekliye ayrılıyor. Orgeneral Özel'in yerine Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna Orgeneral Hulusi Akar oturacak. Akar, 2019 yılına kadar Türk Ordusuna komuta edecek. Orgeneral Özel, tören öncesinde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Abone ol

Türk Ordusunun 1 numaralı koltuğunda bugün devir teslim töreni yapılacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, görevini Orgeneral Hulusi Akar'a devredecek.

Tören öncesinde, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel Anıtkabir'i ziyaret etti. Orgeneral Özel, şeref defterini imzaladı.

Karargah'taki devir teslim töreni saat 17.30'da başlayacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da törene katılacak.

Bugünkü törenle Org. Akar 10 gün önceden Genelkurmay Başkanlığı görevini teslim almış olacak. Böylece Ağustos ayında yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da, Genelkurmay Başkanı olarak Akar ve ordunun yeni komuta kademesi bulunacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki bu değişim teamüllerden farklı olarak gerçekleşiyor. Daha önceki Genelkurmay Başkanları, istifa ve diğer nedenlerle ilgili olağanüstü durumlar dışında görevlerini 30 Ağustos'ta devrediyorlardı.

Türkiye'nin PKK ve IŞİD tehditleri dolayısıyla güneydoğu ve Suriye sınırında güvenlik önlemlerini artırma ihtiyacının devir teslimin erkene alınmasında etkili olduğu belirtiliyor. Özellikle PKK'ya karşı operasyonların aralıksız sürdürülmesi konusundaki hassasiyet bu noktada öne çıkıyor. Bu çerçevede Ankara'da yeni komuta kademesinin görevlerine hızla uyum sağlaması gerektiği görüşü ağırlık kazanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Van'dan acı haber Gündem Vatan Ana Gündem Denize düşen bakanlık personeli öldü Gündem Amerika patriotlarını neden geri çekeceğini açıkladı Gündem