MEB'den okullara zam uyarısı! İşte zam oranı

MEB, internet sitesinde yaptığı açıklamada, özel okullara, yapılacak zam konusunda uyarıda bulundu.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili Ömer Faruk Yelkenci'nin imzasıyla MEB'in internet sitesine koyulan belgeye göre, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında özel okullarda öğrenim görecek öğrencilerin, eğitim ücretlerine bir önceki eğitim yılına göre yapılacak zammın belirlenmesi konusunda uyarıda bulundu.

MEB yaptığı uyarıda, şunları belirtti:"Okulların, ara sınıflarının eğitim ücreti bir önceki eğitim öğretim yılında ilan edilen eğitim ücretine (Y.İ-ÜFE+TÜFE)/2 oranına en fazla %5 oranında artış yapılarak belirlenir."

MEB, açıklamada şunlara yer verdi:"Artış oranının hesaplanmasında (Y.İ-ÜFE+TÜFE)/2 oranına okulun geçtiğimiz yıl ilan ettiği ücrete en fazla %5 daha ilave artış yapılabilir. (Örnek: İlan edilen ücret 10.000 TL + %5 (Enflasyon) + %5 (En fazla) = 11.000 TL)"

Ayrıca Bakanlık, kurumların öğrenim ve diğer ücretleri, kurumlarca her yıl tespit edilerek Ocak ayından itibaren Mayıs sonuna kadar ilan edileceğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

54 yeni dekan atandı Sağlık Eğitim-Sen açıkladı: MEB'in karnesi kırık Sağlık Mandalinadan dolma ve peynir yaptılar Sağlık Tavuğu sakın yıkamayın! Sağlık