Normalleşme anlaşması, Dışişleri Komisyonu’ndan geçti

Türkiye-İsrail anlaşması AKP’li üyelerin oylarıyla Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi. Anlaşmaya ilişkin Meclis’e sunulmayan bir başka metin olduğu, İsrail makamlarının Mavi Marmara mağdurlarına “tazminat” değil “telafi” amaçlı para ödeyeceği iddiaları gündeme geldi.

Abone ol

Türkiye-İsrail anlaşması, çok sayıda soru işareti eşliğinde AKP’li üyelerin oylarıyla Meclis Dışişleri Komisyonu’ndan geçti.

Mavi Marmara Olayı sebebiyle İsrail’in Türkiye’ye ödeyeceği tazminatı ve normalleşme sürecinin diğer detaylarını içeren anlaşmaya muhalefetten tepki geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, anlaşmaya ilişkin önemli soru işaretleri olduğuna dikkat çekti.

Milliyet gazetesinin haberine göre, CHP’li vekiller Türkiye-İsrail anlaşmasına ilişkin Meclis’e sunulmayan başka bir metin olduğunu ifade etti.

Meclis’e sunulmayan metinde, İsrail makamlarının Türkiye’ye “tazminat” değil “telafi” amaçlı para ödeyeceği maddesinin yer aldığı belirtildi.

Bununla birlikte Filistin’e ablukanın kalkmadığı ve yardımların İsrail’in izni ve denetimi ile gönderileceği yönünde ibarelerin de olduğu ifade ediliyor.

Meclis’ten saklandığı iddia edilen diğer metinde İsrail makamlarının “Mavi Marmara Saldırısını” “Konvoy Hadisesi” olarak tanımladığı vurgulanıyor.

Komisyonda bulunan tüm muhalefet vekillerinin, ortaya atılan bu iddialara yönelik hükümetten kesin bir açıklama istedikleri öğrenildi.

Türkiye-İsrail anlaşması, kamuoyuna İsrail’in Türkiye’den kesin özrü ve Mavi Marmara saldırısına ilişkin tazminat ödemeyi kabul etmesi şeklinde sunulmuştu.

ulusalkanal.com.tr

15 el ateş ettiler kahraman Ömer Halisdemir'in şehit olmadığını anlayınca iki el daha ateş ettiler Gündem İncirlik iddiasına Washington'dan yalanlama geldi Gündem İki eski büyükelçi gözaltına alındı Gündem Erdoğan: Geçen yıl Obama'dan Fetullah Gülen'i istedim Gündem