Kriptolu telefonların dinlenmesi davasında karar

Devlet büyüklerinin kriptolu telefonlarının usulsüz dinlenmesine ilişkin davada, Osman Nihat Şen ile FETÖ'nün sivil imamı Harun Biniş'in de aralarında olduğu 24 sanığa hapis cezaları verildi.

Abone ol

Türkiye terör örgütlerine yönelik operasyonlarını hem sınır içinde hem sınır ötesinde hız kesmeden sürdürüyor.

Bu bağlamda, kapatılan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Başkanvekili Osman Nihat Şen ve FETÖ'nün Sivil İmamı Harun Biniş'inde aralarıonda bulunduğu 24 sanığa hapis cezası verildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına sanık ve sanık avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve TÜBİTAK'ın da arasında bulunduğu mağdur ve müştekilerin avukatları katıldı.

Osman Nihat Şen, "haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 24, "siyasal ve askeri casusluk" suçundan 27, "terör örgütü üyeliği" suçundan 10 yıl 6 ay, "bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme" suçundan da 2 yıl 3'er ay olmak üzere toplamda 63 yıl 9'ar ay ceza alırkeen, 15 Temmuz Gevesi Akıncı Üssü'nde bulunan Harun Biniş'e terör örgütü üyeliğinden 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

ulusal.com.tr

FETÖ'nün TSK'daki "kripto" yapılanması davası Gündem Süper Loto 22 Şubat çekiliş sonucu Gündem CHP’li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş sanık sandalyesinde Gündem Elazığ'dan PÖH'ler dualarla Afrin'e uğurlandı Gündem