Karabağ’da tüm cephe hattı Azerbaycan ordusunun kontrolünde

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu kararlı ilerleyişini sürdürüyor. Tüm cephe hattı boyunca çatışmaların sürdüğü, durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu bildirildi.

Abone ol

Azerbaycan Ordusu, Dağlık Karabağ’da Ermenistan’ın işgali altındaki topraklarını kurtarmak için operasyonlarını sürdürüyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, operasyonlar Ağdere, Hocavend, Fuzuli, Hadrut, Gubadlı ve Laçin yönlerinde yoğunlaşıyor.

Hocavend, Gubadlı ve Laçin bölgelerinde Ermenistan güçlerinin direnişini kıran Azerbaycan Ordusu, farklı yönlerde yeni ilerlemeler sağladı. Gubadlı'daki Ermenistan güçlerinin, insan gücü ve askeri teçhizat kaybıyla geri çekildiği bildirildi.

Tüm cephe boyunca çatışmaların sürdüğü, durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu belirtildi.

Öte yandan sahada bozguna uğrayan Ermenistan ordusunun cephede çocukları kullandığı iddia edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, sosyal medyadan yaptığı videolu paylaşımda, Ermenistan'ın Azerbaycan ordusuna karşı çocukları cephede kullandığını, bu durumun uluslararası kuruluşlar tarafından incelenmesi gerektiğini söyledi. Haciyev, "15 yaşın altındaki çocukları askere almak ve kullanmak uluslararası insan hakları suçudur ve yasaklanmıştır. Bu savaş suçu olarak tanımlanmaktadır" dedi.

ulusal.com.tr

CKD’den Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Sempozyumu Gündem Hüseyin Gazi Türbesi’nde hukuksuz işlem Gündem Sözde Kürdistan için yeni ittifak Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron ve Wilders’e sert tepki Gündem