Vatan Partisi: ''Teklif işçinin kazanılmış haklarını hedef alıyor''

Çalışma yaşamına darbe indirecek kanun düzenlemesi meclis alt komisyonundan geçti. İşçilerin kıdem tazminatı gibi bir çok iş güvencesini ortadan kaldıran düzenlemeye Vatan Partisi tepkili. Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu, düzenlemenin milli birlik ve bütünlüğü de zedelediğini belirtti.

Abone ol

İşçi haklarını hedef alana torba yasa teklifine Vatan Partisi karşı çıktı.

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu, kanun düzenlemesi ile çalışma yaşamına darbe indireceğini belirtti.

Rifat Mutlu, 28’inci maddeye dikkat çekti, “25 yaşını doldurmamış, 50 ve daha yukarı yaşlardaki işçilerin, işverenler tarafından belirli süreli iş sözleşmesiyle çalıştırılmasının önü açılacaktır" dedi.

Mutlu, yeni düzenlemeyle emekçinin önemli kazanımları elinden alındığını ve iş güvencesinin ortadan kaldırıldığını belirtti.

Yeni kanun teklifiyle kaçak işçi çalıştırmakta meşru hale geliyor.

Vatan Partisi'nin işçinin hak ve özgürlüklerinin korunması konusunda her zaman yanında olduğunu belirten İzmir İl Başkanı Mutlu hükümeti uyardı, bu kanun teklifi Türkiye'nin birliğini bozacağının altını çizdi.

HABER: ÖZGÜR DOĞU SAYMAZ KAMERA: SAMET CAN KOCAGÜR

ulusal.com.tr

Dövizde asıl tehlike ne? Ekonomi BDDK, Aktif Rasyosu hesaplanmasında güncelleme yaptı Ekonomi Emek cephesinin hak mücadelesine destek Ekonomi İmalat sanayi büyüyor Ekonomi