AKP Genel Başkan Yardımcısı Çelik'ten skandal sözler

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Türkiye, Irak, İran ve Suriye'yi bölme planı olan "Kürdistan" projesine tam destek verdi. Barzani'nin yayın organı Rudaw'a konuşan Çelik, Irak'ın üçe bölündüğünü ve Kürtlerin kendi kaderini tayin hakkına sahip olduğunu söyledi, "Türkiye Irak Kürdistanı'nı her zaman destekleyecektir" dedi.

Abone ol

Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir alt planı olan Kürdistan projesine AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, skandal sözlerle destek verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Barzani'nin yayın organı Rudaw’a verdiği mülakatta Irak’ın pratikte üç bölgeye bölündüğünü belirtti. Kürt federal bölgesinin yanında sünni bir federal bölgenin de kurulabileceğini söyledi.

"Irak Kürdistanı federal bir bölge ve bir Sünni federal bölge daha oluşabilir. Ancak Irak'ın toprak bütünlüğünü koruyabilecek bir hükümet Irak-Türkiye ilişkileri açısından önemli."

Çelik, Irak'taki bölgesel yönetimin mevcut koşullar altında bağımsızlık ilan etmesi durumunda AKP'nin buna destek olacağını beyan etti. Türkiye, Irak, İran ve Suriye'yi bölme planlarına açıktan destek oldu.

"Iraklı Kürtler nerede yaşayacaklarına ve ne sıfat altında yaşamak istediklerine kendileri karar verebilirler. Türkler onlar adına karar vermez. Irak Kürdistanı halkı dostlarımızdır ve onlara her yönden yardımcı olduk. Yardımcı olmaya da devam edeceğiz ve asla rakipleri olmayacağız. Irak iç sorunlarını çözemez ve Irak'ın pratikteki bölünmesi resmi bir ayrılığa dönüşürse burada yaşayan insanların da diğer milletler gibi kendi kaderlerini tayin hakkı vardır. Türkiye Irak Kürdistanı'nı her zaman destekleyecektir."

Çelik ayrıca yakın gelecekte Türkiye ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında beş sınır kapısının daha açılacağını söyledi. Irak merkezi hükümetinin bu gelişmeden hoşlanmadığına inandığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Diyarbakırlı analara destek çığ gibi büyüyor Gündem Domino etkisi yaratacak Gündem Şehitleri andı birinciliği alındı Gündem Balyoz'da önemli gelişme! Gündem