'Davutoğlu bu ay harekete geçecek'

Yeni parti hazırlıkları yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim sonuçlarının ardından, hızlı biçimde harekete geçeceği iddia edildi. Haber Türk yazarı Fatih Altaylı'nın açıkladığı bilgilere göre bu ay içinde harekete geçmesi beklenen Davutoğlu'na karşı Ali Babacan tarafı ise 3 ay beklemek istiyor

Abone ol

Bugünkü yazısında seçim sonuçlarını yorumlayan Fatih Altaylı, "AKP'ye alternatif" yeni parti girişimleriyle ilgili bilgiler paylaştı.

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bu seçim sonuçları bir süredir konuşulan “yeni” partilerin kurulumunu nasıl etkiler?

Burada tahminden çok duyumlarımı paylaşmak isterim.

Davutoğlu’nun çok hızlı bir biçimde harekete geçeceği yolunda bilgiler, kulisler geliyor.

Bu ay içinde o cepheden bazı hamleler gelebilir.

Babacan tarafında ise yine gelen duyumlara göre “3 ay bekleyelim ve Cumhurbaşkanı’nın hamlelerini görelim” eğilimi ağır basıyormuş.

Bu arada Beşir Atalay, Suat Kılıç ve Mehmet Şimşek de Babacan’ın yanında yer alacaklar diye ciddi bir bilgi geldi.

3 ay uzun süre ama çok da uzun değil.

Göreceğiz.

İktidar kanadında ise hükümette bazı bakanlıklarda değişimler olabileceği, bazı bakanların görev yerinin değişebileceği konuşuluyor.

Özellikle de yerel seçim sonuçlarına bağlı olarak."

SİYASİ KİMLİK VURGUSU

Davutoğlu'nun seçimden sonra yaptığı açıklama da dikkat çekmişti. Davutoğlu “Seçimi bu akşam kazanacak olan bütün adaylara siyasi kimlikleri ne olursa olsun başarılar diliyorum. Çünkü onların sağlayacağı başarı Türkiye'de demokrasinin kökleşmesine katkıda bulunacaktır ve yüz yüze komşuluk ilişkilerine dayanan yerelde bir karşılıklı anlayış ve güzel birlikte yaşama tecrübesine zemin hazırlayacaktır” demişti.

'SEÇİMİN GALİBİ DAVUTOĞLU'

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eski danışmanı Atılgan Bayar, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdi. Bayar, yerel seçimlerin sonuçlarının, Davutoğlu'nun politikalarından sapılmasının bir sonucu olduğunu iddia etti.

"Siyasal merkez" değişmiştir diyen Bayar, "Seçim sonuçlarından okunabileceği üzere Laik-Dindar, Türk-Kürt eksenlerindeki siyaset tefessüh etmiştir. Bize düşen oluşan yeni dinamiği tarif etmek ve yeni birlik motivasyonuna liderlik etmektir" ifadelerini kullandı.

Bayar paylaşımlarında, “AK Parti'nin Davutoğlu'nun reddedilen siyasetine dönmeye çalışacağını” iddia etti ve şunları söyledi: “Seçimin galibi şüphesiz Ahmet Davutoğlu'dur. AK Parti de Davutoğlu'nun reddedilen siyasetine dönmeye çalışacak fakat yetersizlik dolayısıyla başaramayacaktır.”

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrı Gündem Aranan FETÖ zanlısı çift havalimanında yakalandı Gündem AKP ve MHP'den bir itiraz daha Gündem Kartal'da çöken bina soruşturmasında iddianame tamamlandı Gündem