Hollanda ile ilişkilerde yeni dönem

Hollanda ile ilişkilerde yeni dönem başlıyor. Önemli bir adım atıldı. Türkiye ve Hollanda karşılıklı olarak büyükelçi atamaya karar verdi.

Abone ol

Hollanda ile ilişkilerde önemli bir adım atıldı. Ankara-Amsterdam hattı yumuşadı. İki ülke büyükelçi atama konusunda uzlaştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok ile görüştü. Avusturya'nın başkenti Viyana'daki görüşme sonrası açıklama yapıldı.

Görüşmenin ayrıntılarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Çavuşoğlu, "İlişkilerimizi normalleştirme kararımız çerçevesinde büyükelçilerimizi en kısa sürede atamaya karar verdik." ifadesini kullandı.

İkili, ekim ayı başında Türkiye'de tekrar buluşacak...

Avrupa Birliği Gayriresmi Dışişleri Bakanları toplantısı kapsamında ikili görüşmeler de sürüyor. Çavuşoğlu, İrlanda Dışişleri ve Ticaret Bakanı Simon Coveney ile bir araya geldi. Toplantıda Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere küresel sorunlar konuşuldu.

ulusal.com.tr

Gülseren Özlü'yü kaybettik Gündem O rektörle ilgili 'Adnan Oktar' iddiası yalanlandı Gündem İyi Parti'de istifa depremi: Meral Akşener anında yanıt verdi Gündem PKK'ya ağır darbe: 3 kamp vuruldu Gündem