Genelkurmay Askeri Başsavcılığı'na başvurdu

Avukat Haluk Pekşen, TÜBİTAK'ın 5 nolu harddisk raporuyla ilgili çok önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Pekşen, tertipçilerin harddiskte bir iz bıraktığını belirtti. Rapora da yansıyan bilgilere göre, Deniz Kuvvetleri İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli bir astsubayın eşine ait emeklilik dekontu harddiskte yer aldı. Avukat Pekşen, bu astsubayın tertipte rolü olduğu iddiasıyla Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ne başvurdu.

Abone ol

TÜBİTAK'ın Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy gibi davaları temelden sarsan raporunun ardından Avukat Haluk Pekşen önemli bir iddiayı gündeme getirdi.

Ulusal Kanal'a konuşan Pekşen, harddisk içinde bulunan "yasemin" adlı dijital verinin tertipçilerin izini taşıdığını söyledi. Pekşen, bu belgenin Deniz Kuvvetleri İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli bir astsubayın eşine ait olduğunu belirtti.

Pekşen, bu kişinin tertiplerle ilgisi olduğu iddasında bulundu. Bu iddianın araştırılması için Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulundu.

Pekşen, yeniden yargılamanın önünü açabilecek raporlara rağmen adım atılmamasına tepki gösterdi. Haber: Aykut Karadağ

Kamera: Sabri Kara

ulusalkanal.com.tr

'Ali'nin hesabını kim verecek?' Gündem TÜBİTAK raporunun çeliştiği iddiasına yanıt verdi Gündem 'Atatürk'te birleşelim' Gündem Perinçek'e karşı saldırıya geçtiler Gündem