Ateşkeste son durum

İsrail'in arabulucu Mısır'ın 72 saatlik ateşkesi uzatma teklifini kabul ettiği öne sürüldü. Hamas'a ait tünellerin tamamen imha edildiğini bildiren İsrail ordusu, vatandaşlarına normal hayata dönme çağrısı yaptı.

Abone ol

Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen İsrail-Filistin kalıcı ateşkes görüşmeleri devam ediyor...

İsrailli yetkililere dayandırılan haberlere göre, İsrail heyeti Mısır'ın 72 saatlik ateşkesi uzatma önerisini kabul etti.

Hamas liderlerinden Muşir el Masri, Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen ateşkes girişimlerini değerlendirdi. Masri, "Mısır'ı sadece bir arabulucu olarak değil, Filistin halkının hamisi olarak görüyoruz." dedi.

Amerika Başkanı Barack Obama da Mısır'da yürütülen ateşkes sürecine destek verdi. Obama, "Gazze, uzun vadede dış dünyaya açılmalı. Bölgede ekonomik büyüme ve istihdam sağlanmalı" şeklinde konuştu.

Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry de İsrail ve Filistin yönetimlerine Gazze'deki ateşkesin avantajını kullanarak daha kapsamlı müzakerelere geçme çağrısı yaptı.

BBC Televizyonuna konuşan Kerry, "iki devletli çözüm" fikrinin kalıcı ateşkes görüşmelerinin odak noktası olması gerektiğini vurguladı.

Ateşkesin ikinci gününde İsrail ordusu, vatandaşlarına normal hayata dönme çağrısı yaptı. Ordunun, 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı saldırılar kapsamında göreve çağırdığı 27 bin yedek askeri terhis ettiği bildirildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Hamas'ın Gazze'deki tünellerinin tamamen imha edildiğini duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

Kerkük'te patlama! Dünya Snowden 3 yıl daha Rusya’da Dünya Rusya'dan ABD'nin o ürünlerine ambargo Dünya Tıp dünyasında devrim gibi yenilik! Dünya