Sanayi üretim endeksi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu 2014 yılı aralık ayı sanayi üretim endeksi verisini açıkladı. Açıklanan veriye göre üretim endeksi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.6 arttı.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu 2014 yılı aralık ayı sanayiüretim endeksi verisini açıkladı. Sanayi üretim endeksi geçen yılın aralık ayına göre yüzde 2.6 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, 2014'ün aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2.6, mevsim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de bir önceki aya oranla yüzde 1.2 arttış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hesaplamada, aralıkta bir önceki aya göre madencilik ve taş ocağı sektöründeki üretim yüzde 3.2, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1.6 artarken, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1.9 azaldı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde yıllık bazda, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 7, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 2.8 arttı.

En yüksek artış yüzde 28.6 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin üretiminde gerçekleşti. Bu artışı, yüzde 9.3 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı, yüzde 8.0 ile motorlu kara taşıtı üretimi izledi.

Sanayi alt sektörlerinde, en yüksek düşüş yüzde 17.6 ile "diğer ulaşım araçları" üretiminde gerçekleşti.

ulusalkanal.com.tr

Yılın ilk getiri şampiyonu oldu Ekonomi Dolarda yeni rekor! Ekonomi Doğrudan işçinin banka hesabına yatırılacak Ekonomi Her 2 kişiden 1'ini işsizlik bekliyor! Ekonomi