Yalova seçimlerinde rezalet

Abone ol

Seçimin iptaline sebep olan kişiye tekrar seçmen kâğıdı gönderdiler!

Yalova’da 30 Mart seçimlerinin iptaline gerekçe gösterilen ‘ehliyetsiz kişilere’ tekrar seçmen kağıdı gönderildi. AKP’nin bu kişilere oy kullandırarak seçim sonucuna itiraz hakkını saklı tuttuğu anlaşıldı Yalova’da yapılan 30 Mart yerel seçimlerinin iptal edilmesine neden olan Hasan Basri Uzuntepe’ye il seçim kurulu tarafından tekrar seçmen kimlik kağıdı gönderildiği belirlendi. 30 Mart yerel sçimlerinden sonra CHP’nin itirazıyla Yalova’da oylar tekrar sayılmış ve seçimleri CHP belediye başkan adayı kazanarak mazbatasını almıştı. Ardından AKP’nin il seçim kuruluna itirazları reddedilmiş, fakat daha sonra Yüksek Seçim Kurulu seçimlerin iptaline karar vermişti. Yalova’da belediye başkanı seçiminin 1 Haziran 2014 tarihinde tekrarlanması kararlaştırılmıştı.

(Görseli büyütmek için üzerine tıklayınız)

‘Sen oy kullanırsan, iptal edilir’

YSK seçimlerin iptal nedeni olarak “ehliyetsiz kişilerin oy kullandığı” gerekçesini öne sürmüştü. Bu ehliyetsiz kişilerden Hasan Basri Uzuntepe 30 Mart seçimlerinde AKP’den sandık görevlisiydi. Bu kez 1 Haziran’da yapılacak belediye başkanlığı seçimi için il seçim kurulu Hasan Basri Uzuntepe’ye tekrar seçmen kimlik kartı gönderdi. Hasan Basri Uzuntepe Aydınlık’a yaptığı açıklamada “AKP benim ehliyetsiz olduğumu bile bile oy kullandırttı. Seçimlerin iptal edilebileceğini bana o zaman söylemişlerdi” diye konuştu.

Başkanvekili meclisi toplantıya çağırdı

Yalova’da AKP’li Belediye Başkanvekili 1 Haziran’da tekrarlanacak seçim öncesi olağanüstü toplantı çağrısı yaptı. Vekil Başkan Ömer Aslan’ın seçimlerin 48 saat öncesine koyduğu olağanüstü toplantı tartışma yarattı. Ömer Aslan’ın imzasıyla gönderilen çağrıda Belediye Meclisi’nin cuma günü saat 09.30’da tek gündem maddesiyle toplanacağı belirtildi. CHP’li Belediye Başkan adayı Vefa Salman bu toplantıyla seçim yatırımı olarak harcanan paraların faturalarla kağıt üzerinde denkleştirilmeye çalışıldığını savundu.

30 Mart seçiminden önce 74 bin 700 porsiyonluk yemek ve pilav üstü kavurma faturasıyla gündeme gelen Yalova Belediyesi’nde pazar günü yapılacak oylamadan 48 saat önceye alınan olağanüstü toplantı kararı yeni tartışmalara neden oldu. CHP’li belediye başkan adayı Vefa Salman, İller Bankası’ndan 2 milyon liralık yeni borçlanma kararını almak üzere belediye meclisini toplantıya çağıran AKP’li Vekil Başkan’ın, ödenen kavurma faturaları ile seçim yatırımı olarak dağıtılan hesabı denkleştirmeye çalıştığını savundu.

Toplantının çağrı metninde “5393 sayılı yasanın 18’inci maddesinin d fıkrası ve 68’inci maddenin b fıkrası gereğince, belediyemiz harcamalarında kullanılmak üzere İller Bankası Genel Müdürlüğü’nden 2 milyon lira talep edilerek borçlanılması konusunun görüşülmesi” ifadesi yer alıyor. CHP’li belediye meclisi üyeleri ise meclisin pazar günkü seçimden sonra toplanmasını istiyor. CHP’li aday Vefa Salman, konuyla ilgili şunları söyledi:

‘Kasada para kalmadı’

“Kavurma faturalarını ödediler, kasada para kalmadı. Başka seçim harcamaları da oldu, şimdi giderayak olağanüstü bir borçlanma çabası var. Kesinlikle art niyetli bir hareket. 1 Haziran’da seçim var, mayısın son cuması olağanüstü meclis, tek gündem maddesi 2 milyon lira borçlanma yetkisi. Bu ne ahlakidir, ne etiktir ne de dürüst siyasete sığar. Biz bunun takipçisi olacağız.”

Derya Derviş

Aydınlık

Fethullahçı örgüt milli projeleri hedef aldı Gündem Uğur Kurt'u öldüren silah polise ait Gündem PKK kaç çocuğu kaçırdı? Gündem Maltepe'de silahlı saldırı! Gündem