5 Nolu Harddiskteki parmak izi soruşturması yeniden açıldı

Orduya yönelik kumpasların ana delili olan 5 Nolu Harddiskteki parmak izi soruşturması yeniden açıldı. Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele; askeri savcılığa "parmak izinin sahibini tespit edin" talimatı verdi. 2005 yılında oluşturulan personel sistemi sayesinde parmak izi kıyaslaması kolaylıkla yapılabilir.

Abone ol

Donanma'daki parmak izi yeniden soruşturulacak... Gölcük'teki Donanma Askeri Savcılığı, Balyoz kararlarına esas olan 5 Nolu harddiksteki parmak izi parmak izinin, kime ait olduğunu araştıracak.

Döşeme altında bulunan ve sahte dijitallerin yer aldığı harddiskle ilgili soruşturma talimatı Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele tarafından verildi.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre soruşturma talebi Genelkurmay Başkanlığı'ından değil cezaevlerindeki komutanlardan geldi. Tutuklu komuntanlar, Donanma Komutanlığı'ına başvurarak parmak izinin araştırılmasını istedi.

Ulusal Kanal; ilk soruşturmanın 5 Nolu harddiskte bulunan parmak izi ile donanma personeline ait parmak izleri kıyaslanmadan kapatıldığını ortaya çıkarmıştı. Soruşturmanın kaptılması kamuoyu ve askeri çevrelerde büyük yankı uyandırmıştı.

2005 yılında kurulan personel sistemi ile Donanma'daki tüm personele ait bilgiler elektronik ortama aktarıldı. Donanma personellerinin parmak izleri de bu veri havuzuna kaydedildi. Bu sayede istenilen parmak izinin hangi Donanma personeline ait olduğu kolayca tespit edilebilir.

5 Nolu Harddiskkin bulunduğu aramadan bir hafta önce ise, MEBS Şubesi’nden bir binbaşı ve bir astsubayın tadilat gerekçesiyle döşeme altını açtığı ortaya çıkmıştı. Soruşturma kapsamında bu konun da araştırılması bekleniyor.

Poyrazköy davasına gönderilen TÜBİTAK raporunda da 5 Nolu harddiskteki sahtecilik ve oynamalara dikkat çekilmişti.

Haber

: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Cumhuriyet'teki F Tipi yönelim deşifre oldu Gündem 'Arkadaşım Chavez' Belgeseli dünyada ilk kez Ulusal Kanal'da Gündem Erdoğan'dan İnönü'ye hakaret Gündem İşçi Partisi'nden ABD'ye sert mesaj Gündem