ABD'den ilk açıklama!

Meclis'te kabul edilen Irak ve Suriye tezkeresinin ardından ABD'den ilk açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, kararı menuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Abone ol

Irak ve Suriye'ye yönelik tezkerenin Meclis'te kabul edilmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nden ilk açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük olağan basın toplantısında tezkereye ilişkin konuştu.

Jen Psaki, tezkerenden memnun olduklarını belirtti, "işbirliğini ilerletmek istiyoruz" dedi.

"Türkiye ile yakın temas halindeyiz. Türk askeri harekâtına izin veren Parlamento kararından menuniyet duyuyoruz. Irak ve Suriye’deki IŞİD tehdidine karşı koymadaki işbirliğimizi ilerletmeyi ele almak için Türk uzmanlarla birçok üst düzey görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmeler devam edecek. Bu işbirliğini güçlendirmeye bakacağız"

Psaki AKP hükümetinin koalisyonda "daha önde rol almak istediğini" belirtti.

"Biz Türk Parlamentosu’nun Türk askeri harekâtına izin veren kararını memnuniyetle karşıladığımızı söylerken, Türkiye ve liderleri de, koalisyonda daha önde bir rol oynamak istediklerini belirttiler. Bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye önemli bir terörle mücadele ortağı ve önemli bir NATO müttefiği. Türkiye’nin diplomatları nedeniyle haftalar boyunca yaşadığı hassasiyeti anlıyoruz. Şimdi ilerlemeye hazırız. Aktif bir ortak olmak istediklerini belirttiler"

Psaki, Amerikan Dışişleri’nin özel IŞİD temsilcileri emekli Orgeneral John Allen ve yardımcısı Büyükelçi Brett McGurk’ün de, önümüzdeki hafta Türkiye’ye geleceğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Bakanlık'ta yangın Gündem Talat Paşa Komitesi Nisan 2015'e hazırlanıyor! Gündem İDO seferleri iptal! Gündem Jandarmadan 'Twitter' önlemi Gündem