KPSS'deki kopya skandalı

Ulusal Kanal'ın 4 yıl önce kamuoyuna açıkladığı "KPSS'deki kopyanın arkasında F tipi örgüt var" haberleri, bugün hükümete yakın gazetelerin manşetine taşındı. Yenişafak, "Tamamen tesadüf" haberi ile KPSS şampiyonlardan ikisinin cemaateci bir gazetecinin akrabası olduğunu yazdı.

Abone ol

Yenişafak gazetesi 4 yıl önce yaşanan KPSS skandalını manşetine taşıdı. Gazete "Tamamen tesadüf" manşeti ile KPSS şampiyonlardan ikisinin cemaateci bir gazetecinin akrabası olduğunu yazdı.

2010 yılındaki KPSS'de Eğitim Bilimleri sınavındaki 120 sorudan 110 ve üzerini doğru yapanların sayısı 2 bin 676 kişiydi. Bu adaylardan ikisi Cemate yakan olan gazeteci M.B’nin yengesi A.B. ile onun kardeşinin eşi A.A. Her iki adayında Eğitim Bilimleri’nde 120 sorunun hepsini doğru yanıtladığı ortaya çıktı.

Cemaatin dershanelerinde öğretmenlik yapan A.B, dikkat çekmemek için yenilenin sınava girmedi. A.A ise KPSS'de 120 sorudan 118'ni doğru yanıtladı. Ancak sınav tekrarlanınca başarısı düştü ve 60 doğru yapabildi. Gazete haberinde "İptal edilen sınavda şüpheli olan adayların birçoğunun cemaat dershanelerine gittiğini yazdı.

ulusalkanal.com.tr

ABD Genel Kurmay Başkanı'ndan net yanıt! Gündem Meclis'te kabul edildi! Gündem Pamir'in iddianamesi iade edildi Gündem Türk İş Başkanı hastaneye kaldırıldı Gündem