Hamas, İsrail ile anlaştıklarını duyurdu!

Son iki gündür devam eden İsrail saldırıları sonrası Hamas'tan bir açıklama yapıldı. Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil Hayye, aracılar üzerinden yapılan görüşmeler sonucu ateşkese geri dönme konusunda İsrail ile anlaştıklarını duyurdu.

Abone ol

İsrail Ablukası altındaki Gazze'ye yönelik hava saldırılarının hedefindeki Hamas'tan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil Hayye, 2014'ten bu yana yürürlükte olan ateşkes anlaşmasına geri dönme konusunda İsrail ile anlaştıklarını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Hayye, İsrail'le aracılar yolu ile görüştüklerini belirti. Açıklamada, "Son saatlerde bazı aracılar devreye girdi. Gazze'deki ateşkes anlaşmasına geri dönme ve Filistin direniş grupları ile işgal güçlerinin aynı kurallara bağlı kalması hususunda mutabakat sağlandı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, aracılar ve anlaşmanın içeriğine ilişkin detay bilgi verilmedi. İsrail tarafından da anlaşmayla alakalı herhangi bir açıklama yapılmadı.

ulusal.com.tr

Afganistan'da polis merkezine saldırı: 9 ölü, 8 yaralı Dünya İsrail ordusu Gazze'ye yine saldırdı Dünya ABD'den S-500 iddiası Dünya Solingen'de 25 yıl önce saldırıda ölen Türkler için anma Dünya