Adalet Bakanı Bozdağ: Adil Öksüz'ü Türkiye'de saklayanlar var

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ'nün firari 'Hava Kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün yurtdışına kaçmış olamayacağını belirterek "Birileri koruyor ama eninde sonunda yakalanacak. Öksüz'ün o kadar yetenekli bir adam olmadığını düşünmüyorum. SAS komandoları bile kaçamadılar, Adil Öksüz'ün kaçabilme ihtimali yok. Belli ki Türkiye’de onu saklayanlar var" dedi.

Abone ol

Akşam gazetesinin haberine göre, Bakan Bozdağ, Adil Öksüz hadisesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Dışarı çıkmış mıdır? Kanaatimce dışarı çıkması çok zor. Çünkü hemen arkasından her tarafta çok ciddi tedbirler alındı. Daha fazla saklanabileceğine ihtimal vermiyorum. Eninde sonunda yakalanacaktır. Zaman zaman yurtdışına çıktığı veya kaçırıldığı haberleri yayınlanıyor, o işi gevşetmek için aramaları ve ya peşini bırakmak için bilerek yapılıyor" dedi.

Bozdağ, "MİT'le irtibatı konusu daha öncede söyledim MİT'in ajanı da değildir mensubu da değildir bu bir açık iftiradır" şeklinde konuştu.

Bozdağ, cezaevlerindeki 'FETÖ' üyesi olduğu ileri sürülen kişilerle ilgili bilgi verirken "Rüya hikâyeleri yayıyorlar. FETÖ rüyalar üzerinden çok ciddi propaganda yapıyor. Dışarıda da sosyal medyada da. Sahte rüyalar uyduruyorlar, ziyaretçilerle, avukatlarla yayıyorlar. Tutukluları, aileleri diri tutmaya çalışıyorlar. İtirafçı olmalarını engellemeye çalışıyorlar" dedi.

GÜLEN'İN İADESİ İÇİN ABD'YE GİDECEK

Öte yandan Bozdağ 26-27 Ekim tarihlerinde Fethullah Gülen iadesi için ABD'ye gideceğini açıkladı.

Hürriyet gazetesinin Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'in haberine göre, Ankara'da dün bir grup gazeteciyle bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'FETÖ' ile mücadele ve bu kapsamdaki ABD ziyaretinin yanı sıra 17 Ekim'de İstanbul'da yapılacak Uluslararası Hukuk Konferansı hakkında bilgi verdi. Buna göre, konferansta 51 ülkeden 15 adalet bakanı, 16 anayasa mahkemesi başkanı, 12 yargıtay başkanı, 12 adalet akademisi başkanı olmak üzere, toplam 171 yabancı katılımcı olacak.

ulusalkanal.com.tr

TSK açıkladı: 537 terörist öldürüldü Gündem Teröristler, AKP Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'yu öldürdü Gündem Terör örgütü PKK, 7 beton mikseri kaçırdı Gündem Çocuk parkının ardından şimdi de Anıtkabir'e halı saha yapıldı Gündem