Fethullahçı örgüt milli projeleri hedef aldı

Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nda yürütülen casusuluk soruşturmasıyla ilgili çok çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Gölbaşı Başsavcılığı'nın soruşturmasında Gülen örgütünün milli savunma ve milli projeleri hedef aldığı belirlendi.

Abone ol

Devlet içinde örgütlenen "Fethullahçı Örgüt" ile ilgili Ankara'da Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürttüğü soruşturmanın ayrıntıları basına sızdı.

Sızan haberlere göre, Fethullahçılar'ın savunma sanayi ve milli projeleri hedef alan çalışmalar yaptığı tespit edildi. Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nda kapsamlı inceleme yürüten Gölbaşı Başsavcılığı, 64 kişilik hukuk dışı bir dinleme listesine ulaştı.

Yeni Şafak Gazetesi'nin 2 gündür haber yaptığı listede, tanınmış isimlerin yanı sıra milli projelerin başında kişi ve kurumların da olduğu belirlendi.

Gülen örgütü, 2008 ve 2010 yıllarında yoğunlaştırdığı yasa dışı dinleme faaliyetleri kapsdamında TÜBİTAK, HAVELSAN, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TUSAŞ gibi kurumlar ve yöneticileri var. Yasa dışı faaliyetlerin Fethullah sicilli Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek döneminde yapılması da dikkat çekici. Dinlemere onay veren mahkeme de Özel Görevli Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi.

ulusalkanal.com.tr

Uğur Kurt'u öldüren silah polise ait Gündem PKK kaç çocuğu kaçırdı? Gündem Maltepe'de silahlı saldırı! Gündem Bozdağ'dan ''yeniden yargılama'' açıklaması Gündem