''Konut sahibi olmak ya da olamamak''

Türkiye'de konut sorunlarını tüm yönleriyle ele alan Konut Konferansı, bu yıl ''Konut sahibi olmak ya da olamamak'' başlığıyla yapıldı. Konut politikaları ve erişebilir konut projeleri tartışıldı. Konferansta, her vatandaşın nasıl ev sahibi olacağı konusunda ipuçları verildi.

Abone ol

Her yıl Yapı-Endüstri Merkezi tarafından gerçekleştirilen Konut Konferansı, bu yıl "konut sahibi olmak ya da olamamak" başlığıyla toplandı.

Konferans dört oturumda yapıldı. Oturumlarda, kolay erişilebilecek konut projeleri, gençlerin nasıl ev sahibi olacağı ve konut yatırımlarında hangi adımların atılması gerektiği tartışıldı.

Dar gelirli ve engelli vatandaşların konut sahibi olma sorunlarına da çözüm arandı.

“Erişilebilir Konut” başlığıyla gerçekleşen oturumda, devlet ve belediyelerin erişilebilir konutla ilgili geliştirdiği yasalar, mevzuatlar, yapılması gerekenler konunun uzmanları tarafından anlatıldı.

Konferansın sonunda Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü ve Fikir Ödülü töreni yapıldı. Yeni ve uygun konut projeleri üreten isimlere ödülleri teslim edildi.

HABER-KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

Manisa Ticaret Borsası Ekonomi Madende göçük Ekonomi 7 ilde elektrik kesintisi Ekonomi Altının kilogramı 131 bin 640 liraya yükseldi Ekonomi