CHP'li Öztürk Yılmaz'dan çarpıcı açıklamalar

Ulusal Kanal'da Başkent Kulisi programına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Neden Türkiye'nin Afrin'de çok fazla ilerleme kaydetmesi istenmiyor? Birincisi, ABD sonuçta işin Menbiç'e yöneleceğini biliyor. Türkiye'yi Afrin'de ne kadar oyalarsa Afrin'de işleri ne kadar zorlaştırırsa Türkiye'nin dikkati de o kadar Menbiç konusunda zayıflamış olur." dedi. Yılmaz, "Bunlar, burada Fırat'ın doğusundan, Menbiç bölgesinden ve Halep'in kuzeyinden nasıl geliyorlar?" diye sordu

Abone ol

Ulusal Kanal'da Erdem Atay'ın sunduğu Başkent Kulisi programına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz konuk oldu.

Yılmaz, neden Türkiye'nin Afrin'de çok fazla ilerleme kaydetmesi istenmediğini, PKK'lı teröristlerin Fırat'ın doğusundan, Menbiç bölgesinden ve Halep'in kuzeyinden nasıl geldiklerini sordu.

CHP'li Öztürk Yılmaz şunları söyledi:

"Şimdi tabi Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'nin bölgede başarılı olmasını istemez. Rusya da istemez. İran da istemez. Şu andaki yapı itibariyle Esad da istemez. Çünkü ÖSO nedeniyle Esad'ın ciddi manada gerildiğini biliyoruz. Bir tablo çekmek gerekirse neden Türkiye'nin Afrin'de çok fazla ilerleme kaydetmesi istenmiyor? Birkaç konu var. Birincisi, ABD sonuçta işin Menbiç'e yöneleceğini biliyor. Türkiye'yi Afrin'de ne kadar oyalarsa Afrin'de işleri ne kadar zorlaştırırsa Türkiye'nin dikkati de o kadar Menbiç konusunda zayıflamış olur. Bu, bir tamamen strateji. Öte yandan doğrusunu söylemek lazımsa buraya gelen PKK'lılar yani bu PYD-YPG-SDG kavramlarının kullanılmasını da çok doğru bulmuyorum açıkçası. Bu, Amerika'nın sırf orada PKK'lı değil diyip yalandan Türkiye'ye yutturmak, meşrulaştırmak için. Aslında kim kontrol ediyor onları? Ona bakmak lazım ve PKK kontrol ediyor. Bunlar, burada Fırat'ın doğusundan, Menbiç bölgesinden ve Halep'in kuzeyinden nasıl geliyorlar? Sizce bunlar sadece kendileri istediği için mi geliyorlar? Bunlar şöyle 2-3 ihtimal var, başka da yok. Bir, ABD bunları mobilize ediyor. Rusya üzerinden anlaşıyor. Rusya, Esad'la anlaşıyor ve Esad alan açıyor. Ve bunlar oradan geçip Afrin'e geliyorlar. İkincisi, eğer Halep'in kuzeyinden geliyorlarsa da zaten Esad'ın kendi toprağı, bütün Afrin'e kadar. Onlar, oradan Esad'ın denetimiyle geliyorlar. Rusya da ABD de bu işin içinde."

ulusal.com.tr

Kandil'e Irak'la ortak operasyon 12 Mayıs'tan sonra Gündem İmzalar 1 buçuk milyonu geçti Gündem Vatan Partisi Lideri Perinçek, özlemini kurduğu dünyayı anlattı Gündem Dünya gençleri 17-23 Mart'ta Türkiye'de buluşacak Gündem